Voordelen prepaid creditcard

Voordelen prepaid creditcard

Voordelen prepaid creditcard

De prepaid creditcard is een uitkomst voor mensen die het betaalgemak van een creditcard willen, zonder de financiële verplichtingen die aan een reguliere creditcard zijn verbonden. Een prepaid creditcard is een creditcard waar je niet mee leent, maar waar je je eigen geld op stort. Je kunt niet meer opnemen dan dat je op je creditcard hebt gezet, dus kom je minder snel in de problemen dan bij een gewone creditcard. Bij een gewone creditcard heb je namelijk een bepaald krediet waarmee je zaken en diensten kunt kopen, en wordt de schuld (het bedrag dat je hebt uitgegeven) iedere maand van je betaalrekening afgeschreven. Hieronder volgen enkele voordelen van een prepaid creditcard.

Bekijk de aanbiedingen

Voordelen prepaid creditcard

Er is geen BKR-toetsing nodig voor het aanvragen van een prepaid creditcard. Het BKR (Bureau Krediet Registratie) is een organisatie die alle leningen en hypotheken van Nederlanders registreert en ook eventuele achterstanden bijhoudt. Omdat het gebruikmaken van een creditcard een vorm van lenen is, wordt je kredietwaardigheid ook bij het aanvragen van een creditcard getoetst bij het BKR. Als blijkt dat je in het verleden je financiële verplichtingen niet bent nagekomen, kan het zijn dat de aanvraag wordt afgewezen. Omdat een prepaid creditcard niet met krediet werkt, en je je eigen geld gebruikt, is het ook niet nodig om goedkeuring te krijgen van het BKR. Dit is een uitkomst voor mensen die ooit slechte tijden hebben gehad en daardoor niet in aanmerking komen voor een reguliere creditcard, maar die wel willen profiteren van het betaalgemak van een creditcard.

Het aanvragen van de kaart

Voor het aanvragen van een prepaid creditcard is geen minimaal vereist inkomen nodig. Bij een prepaid creditcard leen je namelijk niet en betaal je van je eigen geld. Je kunt met een prepaid creditcard niet meer geld uitgeven dan je zelf erop kunt zetten. Hoe jij dat geld vervolgens besteedt, is jouw eigen verantwoordelijkheid. Je kunt de kaart ook in het buitenland gewoon gebruiken, net zoals in Nederland. Ook het kopen van vliegtickets behoort tot de mogelijkheden.

Geen oplopende schulden

Geen (extra) schulden. Omdat je niet meer kunt uitgeven dan dat je hebt met een prepaid creditcard, zul je geen last krijgen van oplopende schulden (in ieder geval niet vanwege de prepaid creditcard). Bij een reguliere creditcard kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je schuld op schuld krijgt zodra je je maandelijkse afschrijvingen niet meer kunt betalen, met incassobureaus en deurwaarders tot gevolg die hun eigen kosten doorberekenen in je schulden, waardoor je het uiteindelijk allemaal helemaal niet meer kunt betalen. Daar heb je geen last van bij een prepaid creditcard. Met een prepaid creditcard zet je, heel Oud-Hollands, de ‘tering naar de nering’. Wat je niet hebt, kun je niet uitgeven.

Geen maandelijkse kosten

De enige afschrijvingen die je maakt, doe je zelf, als je een aankoop doet met je prepaid creditcard. Is het geld op? Dan zet je er weer nieuw geld op. Of niet. De keus is aan jou. Overigens zijn er wel kosten aan prepaid creditcards verbonden. Afhankelijk van de card betaal je tussen de € 9,75 en € 17,50 per jaar.

Snel betalen

Je betaalt net zo snel als bij een reguliere creditcard. Dat is fijn, want bijvoorbeeld met een pinpas kun je niet overal betalen, en zeker niet in het buitenland. Bij bepaalde prepaid creditcards, zoals de Prepaid MasterCard, is het zelfs mogelijk contactloos te betalen zoals bij pinpassen tegenwoordig mogelijk is. Bovendien kun je met de meeste prepaid creditcards wereldwijd en op veel plekken in Nederland betalen, en uiteraard ook online. Ook het huren van een auto behoort tot de mogelijkheden van deze kaart.

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!