Vliegticket kopen met prepaid creditcard

Vliegticket kopen met prepaid creditcard

Vliegticket kopen met prepaid creditcard

Er is al tijden veel vraag naar informatie of je een vliegticket kunt kopen met een prepaid creditcard. Daarom zal ik dit onderwerp eens nader beschrijven zodat je precies weet waar je terecht kunt en welke betaalmogelijkheden er zijn. Ik zal de bekendste luchtvaartmaatschappijen die veel in Nederland gebruikt worden onder de loep nemen. Natuurlijk heb ik het dan over Ryanair, Transavia, KLM, Vueling, Easyjet, Wizz Air, Cityjet, Corendon en Tui. Hopelijk kan ik van al deze luchtvaartmaatschappijen de betaalmogelijkheden achterhalen, want het was me al opgevallen dat niet alle websites voor vliegtickets daar even duidelijk over zijn. Maar ik ga toch een poging wagen en ik hoop dat je wat kunt met de informatie.

Bekijk de aanbiedingen

Waarom een vliegticket kopen met een prepaid creditcard

Veel luchtvaartmaatschappijen die veel op Nederland vliegen bieden de mogelijkheid om te betalen met iDeal. Echter zijn er nog steeds een groot aantal die deze unieke betaalvorm (alleen Nederland) niet accepteren. Dan moet je dus terugvallen op een andere betaalmogelijkheid en dat is dan vaak een creditcard. Maar ja, heb je die niet dan ben je snel klaar, ook al om dat Nederlandse betaalpassen, in tegenstelling tot andere betaalpassen in de hele wereld 🙁 vaak niet herkend worden als zijnde een debitcard of reguliere betaalkaart. In dat geval heb je een probleem met het kopen van vliegtickets, omdat contant betalen tegenwoordig ook al geen optie meer is.

Neem je kaart mee naar de luchthaven

In verband met fraude verlangen sommige luchtvaartmaatschappijen dat je bij het inchecken de kaart waar je mee betaald hebt nog eens laat zien. Ook moet de kaart dan op naam staan van één van de passagiers. Dit alles om fraude met gestolen of verloren kaarten uit te sluiten. Maar maak je wat dit betreft weinig zorgen als het gaat om een Europese vlucht. Hier zul je weinig last hebben van deze controle, het wordt strikter naarmate je buiten Europa gaat vliegen en de vliegtickets ook een stuk duurder worden. Als je op een website van een luchtvaartmaatschappij zelf boekt dan word je hier over het algemeen van op de hoogte gesteld.

Ryanair

ryanair logoLaat ik maar beginnen met de populairste vliegboer, Ryanair. Met ruim 350 vliegtuigen en bestemmingen naar 30 landen zul je voor een Europese vlucht al snel bij deze prijsvechter terecht komen. Het is een airline die constant veranderingen toepast om het de reiziger naar de zin te maken voor een zo laag mogelijke prijs. Een recente verandering bij Ryanair is dat handbagage niet meer mee de cabine in gaat, maar allemaal ingecheckt moet worden. Natuurlijk ook weer ontstaan om tijd te besparen. Ze hebben ook wel een punt, want die rolkoffers allemaal in die bagagerekken persen duurt onwijs lang.

Betaalwijzen bij Ryanair

iDeal – Visa creditcard- Mastercard – American Express – Diners Club – Discover – PayPal.

Betalen met prepaid kaart?

JA – Mastercard prepaid (dus géén Visa prepaid kaart). Bestel deze kaart voor goedkoop hiero.

Transavia

transavia logoTransavia wordt ook wel eens gekscherend ´Transvertragia´ genoemd, omdat er nog wel eens vertragingen zijn bij de vluchten. Ik vlieg zelf regelmatig met ze en kan inderdaad bevestigen dat ik toch regelmatig langer moet wachten op vertrek dan afgesproken. Ik heb het idee dat zij minder efficiënt met hun tijd omgaan dat die Ierse grappenmakers, Ryanair. Maar goed, verder heb ik nooit iets over ze te klagen, ze hebben vaak leuke aanbiedingen en ik vlieg dan ook graag met Transavia. Ze hebben namelijk gevulde koeken, stroopwafels en saucijzenbroodjes op het menu. Aan gezien ik al lange tijd niet meer in Nederland woon kijk ik daar altijd reikhalzend naar uit. Maar goed, genoeg gebabbeld, nu gaan we kijken naar de:

Betaalmogelijkheden bij Transavia

iDeal – Visa Electron – Mastercard debitcard – Mastercard creditcard – Visa creditcard – American Express – PayPal – Mastercard prepaid – Visa prepaid.

Betalen met prepaid creditcard

JA – Mastercard en Visa.

KLM

klm logoIk denk niet dat KLM veel gebruikt wordt voor Europese vluchten. Daar zijn ze vaak te duur voor en speciaal voor deze vaak korte vluchten heeft KLM Transavia opgericht. Voor internationale vluchten kom je nog wel eens een koopje tegen. Maar vooral als je bijzonder flexibel bent in de datum van vertrek en de datum voor de terugvlucht. Ik heb wel vaker met KLM gevlogen en dan werd de vlucht uitgevoerd door Air France, niets mis mee verder, behalve dan een fikse vertraging vanuit China. Vertraging net onder de 3 uur, dus dan krijg je lekker ook geen compensatie. Vanwege de internationale vluchten zijn ook de betaalmogelijkheden beperkt, kijk maar:

Betalen bij KLM

Mastercard creditcard – Visa creditcard – American Express

Betalen met prepaid kaart

Nope (lees helemaal onderaan hoe je met een trucje toch anders kunt betalen)

Vueling

Deze Spaanse vliegboer is vooral populair onder diegenen die naar Spanje (en terug) willen vliegen. Ik heb zelf meerdere keren met Vueling gevlogen en ze hebben best leuke aanbiedingen af en toe. Tip voor in het vliegtuig, de koffie is niet te zuipen. Ik vind de website van Vueling een beetje rommelig, maar met een beetje concentratie kom je er wel uit. Het blijft per slot van rekening een Spaans bedrijf, dus veel innovatie op de website is er niet.

Vueling betaalmogelijkheden

iDeal – Visa debitcard en creditcard – Mastercard debitcard en creditcard – American Express – Discover – PayPal

Kun je betalen met prepaid kaart

Weet ik nog niet, vraag gesteld aan klantenservice (maar ja, siësta tijd)

Easyjet

easyjet vliegtuigHeb ik volgens mij nog nooit mee gevlogen, maar ik kan me vergissen. Grote prijsvechter die honderden vluchten uitvoert naar alle mogelijke bestemmingen in Europa. Volgens mij is Easyjet wel een beetje zeurpiet met bagage en zo. Dus geen schoudertas, koffers wegen en meer van dat soort ongein. Gelukkig is Ryanair daar mee gestopt en dat maakt het reizen een stuk aangenamer. Transavia wordt wat dit betreft ook wel wat soepeler, maar daar heb ik meer het idee dat het afhankelijk is van degene die het instappen regelt.

Easyjet betaalmogelijkheden

Visa, Mastercard, American Express, Diners Club

Ook betalen met een prepaid kaart

Vergeet het maar

Wizz Air

Ik heb 1 keer gevlogen met Wizz Air naar een Oost-Europees land en dat was eigenlijk wel in orde. Ze zijn wel strikt met de voorwaarden voor bagage. Als je geen extra kosten wil maken (zoals ik, Hollander hè) dan mag je alleen maar een klein tasje meenemen die onder je stoel past. Voor eender welke koffer dan ook moet je bijlappen. Volgens mij werd het dan € 15 duurder voor een retourtje. Wizz Air is een Oost-Europese luchtvaartmaatschappij met Hongaars personeel, verwacht dus geen lachebekken aan boord. Ik begrijp sowieso niet waarom Oost-Europeanen moeite hebben met lachen. Iemand heeft me wel eens verteld dat in Oost-Europa bij de geboorte van een kind direct de lachspieren worden verwijderd, maar of dat nou waar is.

Betalen bij Wizz Air

Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, bankoverschrijving.
Let op: Elke kaart moet een Securecode hebben, lees hier hoe je een Securcode aan kunt maken.

Prepaid kaart ook goed

Het wordt niet aangegeven, maar mijn indruk is NEE

Overzicht mogelijkheid voor betalen met een prepaid creditcard

MaatschappijPrepaid creditcardBekijk
CorendonOnbekendBetaalopties
EasyjetNeeBetaalopties
KLMNeeBetaalopties
RyanairJaBetaalopties
TransaviaJaBetaalopties
TuiJaBetaalopties
VuelingOnbekendBetaalopties
Wizz AirNeeBetaalopties

Toch anders betalen voor internationale vluchten

Je hebt bij KLM gezien dat er voor internationale vluchten veel strengere regels gelden dan voor Europese vluchten. Je ziet dat bijna alleen maar kunt betalen met een creditcard. Wil je toch anders betalen, met bijvoorbeeld PayPal of een prepaid kaart? Boek dan bij een online tussenpersoon. Een mooi voorbeeld daarvan is Expedia.nl waar je veel meer mogelijkheden hebt wat betreft betalen dan bij luchtvaartmaatschappijen zelf. Heb je geen PayPal account, maak dat dan gewoon even aan, zo gebeurt en ideaal voor online betalen.

Tot slot

Ik heb enorm veel tijd in dit artikel gestoken en hoop dat je we wat aan hebt. Klopt de informatie niet die ik hier heb gegeven? Laat dan onder dit artikel een reactie achter, ik zal dan direct een aanpassing maken zodat de juiste gegevens worden vermeld. Heb je ervaringen met het betalen van vliegtickets? Schrijf dan ook een reactie. Dan kunnen we er allemaal iets van leren.

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!