Veelgestelde vragen

De CVC code op je betaalkaart is een extra beveiliging voor het online winkelen. De code bestaat uit 3 cijfers en dient bij elke online aankoop ingevoerd te worden. Lees ook ´Wat is een CVC nummer´.
Afhankelijk van het land waar je wil gaan huren zijn er zeker wel mogelijkheden. Ik heb daar uitgebreid over geschreven met ´auto huren zonder creditcard´ en ´prepaid creditcard auto huren´.
Je kunt je prepaid creditcard overal ter wereld gebruiken zolang er voldoende saldo op je kaart staat. Mastercard en Visa worden wereldwijd geaccepteerd. Wil je ergens betalen? Let dan op het logo van je kaart. Ga je contant geld uit de muur trekken dan kunnen er wel kosten worden gerekend. Voor het betalen in winkels e.d. worden geen kosten gerekend.
Ik ben zelf een liefhebber van Mastercard. Maar dat maakt Visa natuurlijk niet slechter. Het zijn beiden wereldwijd geaccepteerde kaarten die je zonder problemen kunt gebruiken. Ik trouwens wel dat je het beste een kaart kunt hebben van de aanbieder zelf. Dus geen aanbieder die een licentie heeft van Mastercard of Visa.
Het grootste voordeel vind ik zelf dat er nooit meer van af kan worden gehaald dan wat je er zelf op zet. Zeker bij online bestellen en gebruik in het buitenland vind ik juist dit wel een veilig idee. Ook speelt mee dat sommigen Nederlandse bankkaarten problemen hebben met betalen en/of geld opnemen.
De meeste aanbieders hebben de mogelijkheid om met iDEAL geld op je kaart te storten. Een aantal hebben deze mogelijkheid niet en kan dit alleen met een bankoverschrijving. Storten met iDEAL geniet wel de voorkeur, overschrijven per bank duurt een aantal dagen en kan tot vergissingen leiden vanwege het lange IBAN nummer.
Bij een prepaid creditcard is er geen BKR toetsing. Bij een creditcard met bestedingsruimte altijd. Je zult bij de laatste dus altijd afgewezen worden als je een registratie hebt. Bij een prepaid kaart hoef je je daar geen zorgen over te maken.
Ja, die is er. Ik heb hier recent over geschreven en ben daar best enthousiast over. Na het openen van een account krijg je naast je bankrekening met eigen IBAN nummer ook een prepaid creditcard die gekoppeld is aan deze rekening. Lees wat ik daar over geschreven heb, het betreft hier Monese.
Over het algemeen geeft het reserveren van een hotelkamer weinig problemen wanneer je dit met een prepaid creditcard doet. Wanneer je een borg moet betalen probeer dit dan contant te doen. Vaak wil het hotel ook een reservering op je kaart maken voor gebruik van de minibar. Vraag dit even na wanneer je gaat inchecken in het hotel. Ook over het reserveren van een hotelkamer heb ik eerder uitgebreid geschreven en uitgelegd.
Omdat er zoveel verschillende prepaid creditcards zijn is het moeilijk om daar een eenduidig antwoord op te geven. De goedkoopste is gratis (Monese) en mijn favoriete kaart, de prepaid van Mastercard zelf kost €17,50 per jaar. Voor een volledig overzicht van kaarten kun je kijken op de pagina ´kaart aanvragen´. Daar vind je alle prepaid creditcards waar ik over geschreven heb.
Heb je geen behoefte aan een fysieke prepaid creditcard, dan kun je kiezen voor een virtuele kaart. Wanneer je een kaart slechts gebruikt voor online winkelen dan heb je eigenlijk geen echte plastic kaart nodig. Ik heb dit beschreven in een artikel over Neteller. Deze aanbieder biedt de mogelijkheid tot het bestellen van een virtuele kaart.
Natuurlijk kun je een vraag stellen via het contact formulier. Of ik het antwoord weet op je vraag dat weet ik niet, maar ik zal mijn best doen.

Bekijk de aanbiedingen

Bekijk de aanbiedingen

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!