Revolut bankrekening en prepaid creditcard

Revolut bankrekening en prepaid creditcard

Revolut bankrekening en prepaid creditcard

Ik heb er weer eentje gevonden. Een nieuwe hippe Britse aanbieder met een bankrekening en prepaid kaart. We worden ondertussen overstelpt met aanbieders die het in Europa gaan proberen. Tijd dus om de grappenmakers van Revolut eens onder een vergrootglas te gaan leggen. Met al deze innovatieve bedrijven die ´bankje´ gaan spelen wordt het tijd om hier eens wat meer aandacht aan te besteden. Een paar dagen geleden heb ik aandacht besteed aan Monese, waar ik best wel enthousiast over was. Of dat ook het geval is bij Revolut dat ga ik nu nader bekijken en uitleggen. Natuurlijk de kosten, maar ook de voor- en nadelen van het aanhouden van een bankrekening in een ander land dan Nederland. Handig is wel dat je er altijd een prepaid creditcard bij krijgt die wereldwijd te gebruiken is. Een ander voordeel is ook dat je direct vanaf je rekening gebruik maakt van de kaart.

Bekijk de aanbiedingen

Alleen in het Engels

Revolut biedt op zijn website een hoop talen aan (Pools, Frans, Spaans, Duits, Lets, Roemeen en Engels), maar niet in het Nederlands. Over het algemeen maak je dus gebruik van de Engelse taal. Blijft toch wel lastig om niet in het Nederlands te lezen, zeker als je de algemene voorwaarden van zo´n 20 pagina´s moet doorspitten. Maar goed, de meeste Nederlanders kunnen wel goed met Engels overweg. Waarschijnlijk is de markt voor dit soort producten niet groot genoeg in Nederland om het ook in deze taal aan te bieden. Maar ja, als je hip wil zijn dan moet het maar in het Engels.

Hoe gaat het aanmelden

Zoals bij elk hippig bedrijf gaat het aanmelden via een app op je telefoon die je eerst moet downloaden. Uiteraard wordt deze app aangeboden voor zowel IOS als voor Android. Na het downloaden van de app begin je met het invoeren van je telefoonnummer. Daarna vul je al je persoonlijke gegevens in en dien je jezelf te legitimeren. Dit kan zowel met een paspoort als met een identiteitskaart. Na het goedkeuren van je toegestuurde foto´s van je identiteit is je rekening klaar voor gebruik. Zorg er voor dat je volledig bent goedgekeurd voordat je geld gaat overmaken. Meld je jezelf aan via de website dan krijg je na het invullen van je mailadres een linkje toegestuurd waarmee je de app automatisch kunt downloaden (op je mobiel).

Prepaid creditcard aanvragen

prepaid kaart aanvragenNadat je helemaal bent aangemeld en je een geverifieerd gebruiker bent kun je een prepaid creditcard aan gaan vragen. Er wordt geen jaarlijkse vergoeding gerekend en alleen voor het verzenden van de kaart wordt 6 in rekening gebracht. Ook hier weer: Zorg dat er wat geld op je rekening staat, anders wordt de kaart niet verzonden. Over het geld storten op je Revolut rekening zal ik later in dit artikel uitgebreid schrijven.

De kosten

Er zijn twee soorten accounts beschikbaar, een gratis account en een betaald account (€ 6,99 per maand) met ruimere mogelijkheden. Aangezien niemand voor zijn bankrekening wil betalen zal het gratis account de populairste blijken. Maar het ligt maar aan je behoefte. Volgens de website van Revolut geldt het volgende voor het gratis account.
Euro IBAN betaalrekening gratis
Gratis overschrijvingen in 25 valuta
Tot € 200 per maand geld pinnen (boven dit bedrag 2% kosten)
Kosten voor overschrijvingen in valuta anders dan euro: Interbank koers + 0,5%

Bij het doorspitten van de algemene voorwaarden (die goed verstopt zijn trouwens) heb ik geen andere kosten kunnen ontdekken. Ik vind de kosten voor het overboeken van valuta anders dan euro een beetje onduidelijk. Er wordt namelijk gesproken over een interbank koers, maar wat dan een indicatie van die koers is, dat heb ik nergens kunnen ontdekken. Er worden trouwens geen kosten gerekend als je de kaart een tijd niet gebruikt (inactiviteitskosten).

Handige reisverzekering

reisverzekeringHeb je de app geïnstalleerd en is je rekening actief dan kun voor je vakantie in het buitenland op een handige manier een reisverzekering aangaan. Je geeft in de app aan wanneer je op vakantie gaat en de rest gaat vanzelf. Aan de hand van je locatie bepaling loopt je verzekering dan door, net zolang totdat je weer terug bent. Duur is het niet want het kost € 1 per dag. Voor de Verenigde Staten is het duurder. Je kunt ook een doorlopende reisverzekering afsluiten en dat kost € 30 per jaar en je kunt er dan 40 dagen per jaar gebruik van maken. Heb je dit nodig dan hoef je het alleen maar aan te zetten in de app. De dekking bedraagt maximaal 15 miljoen euro.

Cryptocurrency (cryptogeld)

Je kunt bij Revolut vrij handelen in 25 cryptocurrency. Bijvoorbeeld Bitcoin, Ether en Litecoin. Je gaat 1,5% aan kosten betalen. De koersen van crypto kun je live volgen in de app, dat is wel handig als je erg actief bent op dit terrein. Ook kun je overzichten bekijken hoe je resultaten waren in een gegevens periode, hierbij hoef je dus niet meer naar andere informatie te gaan zoeken. Ook kun je alerts instellen om je te waarschuwen voor een daling of juist een stijging van je favoriete munt(en). Uiteraard gevolgd door een waarschuwing voor het handelen daarin.

Ervaringen van consumenten

Was de inleiding van Revolut met al zijn mogelijkheden wel positief te noemen, lage kosten en veel mogelijkheden. Maar ga ik dan kijken naar de klachten én hoe deze worden opgelost door Revolut dan wordt het hele andere koek. Holy mackerel, wat een klachten zeg, ik krijg direct een flashback naar Viabuy en Neteller. Er zijn een aantal problemen bij het bedrijf, waarvan er waarschijnlijk een aantal te maken hebben met opstart problemen. Wat vooral opvalt is dat Revolut nog wel eens geld kwijt raakt, dus er wordt een overboeking gedaan naar een Revolut account en vervolgens is het geld spoorloos. Dat is niet zomaar een enkele keer, maar aan de lopende band.

Geblokkeerde rekeningen

geblokkeerde rekeningWat ook met de regelmaat van de klok gebeurd is dat rekeningen automatisch geblokkeerd worden wanneer er geld naar wordt overgemaakt. Je moet dan uitgebreid gaan bewijzen waar het geld vandaan komt. Lijkt me nu niet echt handig als je op vakantie gaat en op de prepaid creditcard vertrouwt. Ook het laatste komt regelmatig voor, consumenten die in het buitenland zijn met en geblokkeerde kaart. Lekker dan 🙁

Klantenservice

Daar kan ik kort over zijn, die is echt helemaal ruk. Mensen moeten dagenlang en soms wel wekenlang wachten op antwoord voor vragen over aanmelden, geblokkeerde rekeningen, geblokkeerde kaarten. Ook het verifiëren van je kaart is een echt drama, als ik de reacties op internet mag geloven. Als je me niet gelooft dan staan de vrinden van Trustpilot altijd paraat. Je kunt zelf zien dat er ook veel klachten in het Nederlands gemeld worden. Maar ook op de website van Revolut zelf kun je volop meegenieten van de problemen. Zo aan de opmerkingen te lezen zit de klantenservice ergens in Oost-Europa (lekker goedkoop). Dat moet je als bedrijf toch niet willen zou ik zo zeggen.

Verbeteringen

Mocht Revolut in de toekomst een stuk minder klachten krijgen en de klantenservice op een aanvaardbaar niveau weten te tillen, dan zal ik hier door middel van een update melding van maken.

Rekening aanvragen

Wil met Revolut in zee en een gratis rekening openen? Dit kun je doen via de website van het bedrijf, of je download direct de app en je kunt meteen van start. Zoek de app in jouw store.

Korte introductie video van Revolut (engels)

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!