Paysafecard prepaid creditcard (update)

Paysafecard prepaid creditcard

Paysafecard prepaid creditcard

Vandaag zal ik mij eens gaan verdiepen in de wereld die Paysafecard heet. Het bedrijf begon met de bonnetjes die je bij de sigarenwinkel kan kopen en waarmee je online kunt betalen bij winkels die dit systeem accepteren. Nadeel vond ik daar altijd van dat er over het algemeen een hoge commissie wordt berekend om met Paysafecard te betalen. Een commissie van wel 7% is eerder regel dan uitzondering. Daarom ben ik nooit een voorstander geweest van het omslachtige gedoe. Maar nu zie ik dat er sinds kort een prepaid creditcard beschikbaar is van hetzelfde bedrijf. Dat maakt het natuurlijk interessant om er eens goed naar te kijken. Maar als de kosten net zo hoog zijn als met de papieren bonnetjes dan zou je er een slechte deal mee doen.

Bekijk de aanbiedingen

Paysafecard bonnetjes

Wanneer je kijkt op de website van Paysafecard dan zie je dat er onderscheid wordt gemaakt tussen Paysafecard en Mastercard. De eerste is het systeem waar je bij verschillende verkooppunten een 16-cijferige code kunt aanschaffen die je vervolgens online in winkels kunt gebruiken. Afgezien van het feit dat het duur in gebruik is, is het wel ideaal om anoniem aankopen te doen. De code die je hebt gekregen is namelijk nergens geregistreerd en dus weet niemand wie degene is die dit nummer gebruikt. Je kunt zeggen dat je met elke willekeurige prepaid creditcard die je kant en klaar koopt ook geen naamgegevens wordt genoteerd. Dat is zeker zo, alleen moet je voor een kant en klare prepaid creditcard die je koopt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag voor de kaart zelf betalen. Dat is bij Paysafecard niet zo, wat je hebt betaald bij aanschaf kun je volledig gebruiken. je kunt een Paysafecard kopen voor de volgende bedragen: €10, €25, €50 en €100.

Paysafecard prepaid creditcard

Maar nu over het product waar het eigenlijk over gaat, de prepaid creditcard van Mastercard via Paysafecard. De kosten van de kaart zijn €9,90 per jaar, dus dat valt reuze mee. Wanneer je de kaart online gaat bestellen dan wordt dit jaarlijkse bedrag automatisch van je tegoed afgeschreven. Op de website wordt geschermd met het feit dat je deze kaart kunt gebruiken in online winkels zoals Zalando, Amazon, Alibaba en Paypal. Hoe dat dan werkt in combinatie met je PayPal account is me niet helemaal duidelijk. PayPal is een Amerikaans bedrijf en die doen nogal hysterisch met het soort kaarten die je aan je account koppelt. Dit is helemaal het geval als je geld van PayPal account naar een kaart wil laten storten. Over het algemeen worden hier enkel kaarten geaccepteerd die zijn uitgegeven door gerenommeerde banken die een goede identificatie uitvoeren. Ik vermoed dat de prepaid creditcard van Paysafecard niet aan deze eisen voldoet.

Maar mocht je hier ervaring mee hebben, laat het dan weten in een reactie helemaal onderaan dit artikel. Dan kunnen we er nog iets van leren.

De kosten

kosten kaartAls je op de site kijkt zie je een overzicht van de kosten bij gebruik van de kaart. Overzicht hieronder:
Jaartoeslag €9,90
4% toeslag bij het opladen van de kaart
3 % (min. 3,50 euro) toeslag voor het pinnen van contanten bij pinautomaten
2% toeslag bij betaling in vreemde valuta
Eerlijk gezegd vind ik de kosten voor opwaarderen aan de hoge kant. Als je kijkt naar de prepaid creditcard van Mastercard zelf dan betaal je daar maar €0,95 voor opwaarderen en dat is een functie die je regelmatig gaat gebruiken. Stel je gaat voor €100 opwaarderen, dan ben je met de kaart van Paysafecard €4 kwijt tegen €0,95 bij de kaart van Mastercard zelf. Een te groot verschil vind ik.
Ga je geld uit de muur trekken dan betaal je 3% met een minimum van €3,50 terwijl dat bij onze vrienden van Mastercard slechts 2% zonder minimum is. Ook een groot verschil.

Andere kosten

Of er nog andere kosten moeten worden betaald blijft een beetje vaag, als je er naar gaat zoeken wordt je doorverwezen naar een pagina van de algemene voorwaarden. Niet erg eerlijk want het betreft hier een pdf document van 3 pagina´s met hele kleine letters. Dat gaat natuurlijk geen hond lezen, maar ik zal me opofferen en het gaan proberen. Ik kan daar verder niets raars in ontdekken. Wel lees ik dat wanneer je je na het aanvragen van de kaart bedenkt en de overeenkomst wil ontbinden, je dit binnen 14 dagen ná ontvangst van de kaart moet doen. Dat zijn dus betere voorwaarden dan wat die grappenmakers van Viabuy je proberen aan te smeren. De kaart hoef je niet terug te sturen, deze moet je doormidden knippen en weggooien. Wat je wel moet doen is schriftelijk kenbaar maken dat je je hebt bedacht, je hoeft geen reden op te geven. Stuur je opzegbrief naar:

Adres voor opzeggen (per e-mail)

E-mail: info@paysafecard.com
´Voor annulering van de my paysafecard MasterCard, verzoeken wij u vriendelijk ons de volgende informatie te zenden:
– het e-mailadres van het my paysafecard-account dat gekoppeld is aan uw paysafecard MasterCard.
– samen met uw voor- en familienaam.´

Bovenstaande is dus wat Paysafecard mij heeft toegestuurd nadat ik daar per e-mail om gevraagd had. Ik kreeg een snelle reactie, dus het opzeggen moet gemakkelijk lukken. De kaart hoef je niet terug te sturen, die kun je doorknippen en weggooien.

Twee verschillende kaarten

verschillende kaartenEr is een speciale Mastercard prepaid voor jongeren tussen de 16- en 18 jaar. De limieten zijn wat lager en je kunt alleen aankopen doen in winkels die geschikt zijn voor je leeftijd. Wat dat dan precies inhoudt weet ik niet en wordt ook niet vermeld, maar het zijn vast zaken die je pas vanaf je 18e mag doen (lol). Verder kent de jeugdkaart wat lagere limieten, maar verder is deze hetzelfde als de kaart voor volwassenen. Onder de 18 jaar moeten de ouders mee tekenen.

Speciale app voor mobiele telefoon

Natuurlijk heeft Paysafecard ook een vet coole app waar je allemaal dingen op kan doen, je saldo checken en zo. Maar ook kun je je Mastercard op deze manier opwaarderen. Je koopt zo´n bonnetje in de winkel, je gaat naar de app op je telefoon en vervolgens kun je dat bonnetje scannen en wordt het tegoed op je kaart gezet. Dat is dan wel weer een beetje handig, jammer dat de kosten voor opwaarderen (4%) zo hoog zijn.

Wanneer krijg je de kaart thuis

Na het afronden van je online aanvraag duurt het ongeveer 10 dagen voordat je de kaart in huis hebt. Wanneer je de kaart ontvangt dien je deze eerst online te activeren. je krijgt bij je kaart een brief waarin wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen. Nadat je de kaart hebt geactiveerd kun je deze gaan opladen en gebruiken. Overal waar je het Mastercard logo ziet kun je de kaart gebruiken. Dit geldt ook voor geldautomaten.

Conclusie van de Paysafecard Mastercard

conclusieIk vind de kaart er eigenlijk best wel stom uitzien. Heel groot het woord prepaid op de voorkant, waarbij ik dan denk, wat voegt het toe aan de kaart om dat er op te zetten. Verder is het opwaarderen keiduur en ook is je gestalde geld op geen enkele manier verzekerd of gegarandeerd door welke overheid dan ook. Als die Moffen Duitsers op een dag beslissen dat ze er mee stoppen dan ben je wel mooi je geld kwijt. Aan de positieve kant moet gezegd worden dat de jaarlijkse kosten laag zijn met nog geen tientje per jaar. Met recht een goedkope prepaid creditcard in aanschaf.

Ervaringen op internet

Op Trustpilot zie je dat er best wel wat problemen zijn met de klantenservice. Dat komt ook omdat ze het niet goed en duidelijk uitleggen op de website en er op deze manier klachten ontstaan. En dan valt ook vooral op dat de klantenservice slecht is (joh), lees maar bij Klachtenkompas. En dan komt bij mij toch de gedachte over van: ´koop gewoon een prepaid creditcard bij Mastercard zelf, dan heb je al dat gelazer niet´. Al die bedrijven zijn ook wel vermoeiend en vaak ook slecht hoor. Zijn alleen maar bezig met zakken vullen en kijken niet om naar de consumenten. Ook zeeeeeeer slecht: Viabuy (zou verboden moeten worden) , Pay2d (ook waardeloos). Sowieso vraag ik me af waarom er zoveel Duitsers met die kaarten te lopen leuren, ga wat anders doen, kuilen graven of zo.

Aanvragen Paysafecard Mastercard.

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!