Nu ook de creditcard van Mastercard (€2.500 krediet)

geld lenen kost geld

Nu ook de creditcard van Mastercard

Nu ook de creditcard van Mastercard

Je zou kunnen zeggen, wat doet een creditcard nu op een website die alleen maar gaat over een prepaid kaart? Nu, ik zal dat uitleggen. Bij het beginnen van deze website over het reilen en zeilen van een prepaid creditcard was en ben ik er van overtuigd dat de enige kaart die ik hier aanbied de goedkoopste van Nederland is. Iemand die een goedkopere kaart tegenkomt mag het in de reacties hieronder schrijven en ik zal dat dan snel gaan onderzoeken. Dan gaat het natuurlijk niet alleen over de kosten van aanschaf, deze zijn immers éénmalig, maar meer ook over de variabele kosten waar ik eerder over geschreven heb. Maar enfin, ik kwam er na verloop van tijd achter dat er ook behoefte is aan een kaart die anders dan prepaid een kredietfaciliteit heeft. Dus dan kan ik gelukkig wel bij Mastercard blijven (want mijn favoriete kaart). Lees verder waarom ook de creditcard van Mastercard zelf (dus zonder tussenpersoon zoals een bank enz.) gewoon een goede aanschaf is.

Maar waarom is dit een goede creditcard

Waarom dit een goede creditcard is heeft een aantal redenen. Ik zal ze overzichtelijk voor je neerpennen.
Van Mastercard zelf (geen tussenpersoon)
Perfecte klantenservice (24/7)
Keuze uit bestedingsruimte (€2.500 – €5000 – €25000)
Bijna alle aankopen 180 dagen verzekerd (verlies – schade – diefstal)
Gratis aanvullende reisverzekeringen
Auto huren zonder problemen
Eenvoudig hotel boeken
Wereldwijd in alle valuta te gebruiken
Veilig online betalen met securecode
Leuke maandelijkse aanbiedingen voor extra korting
Toffe rente bij positief saldo
Contactloos betalen

Op krediet kopen zonder rente te betalen

verbaasdJe zal wel denken: ´Hoe kan ik nu op krediet kopen en toch geen rente betalen?´. Nu, dat zit zo. Stel je koopt een nieuwe televisie van €600 en je betaalt dit met je creditcard. heb je geen positief saldo op je creditcard dan sta je dus op het moment van afrekenen €600 in de min bij Mastercard. Maar nu komt het grappige, voldoe je je openstaande schuld van €600 voor het verstrijken van 21 dagen dan betaal je helemaal nada niks aan rente. Eigenlijk heeft Mastercard het bedrag dan even voorgeschoten. Dat is nog eens andere koffie dan thee. Dit geldt overigens voor het hele bedrag van je bestedingslimiet. Als je binnen 21 dagen het gehele openstaande bedrag aftikt hoef je geen rente te betalen.

Trucje voor een hoger kredietlimiet

Bovenstaande is trouwens een trucje om er voor te zorgen dat Mastercard je een hogere bestedingslimiet gaat aanbieden. Het werkt als volgt. Je koopt om het even wat, nieuwe wasmachine, vakantie, noem het maar op. Het openstaande bedrag voldoe je elke keer binnen de 21 dagen. Het gevolg is dat de creditcardmaatschappij geen bal aan je verdient en daar worden ze daar op de burelen van Mastercard niet vrolijk van. Houd je dit een tijdje vol, dus je kaart intensief gebruiken en steeds binnen 21 dagen je complete schuld voldoen, dan zul je zien dat je vanzelf een aanbod krijgt om het limiet op je kaart te verhogen. Mastercard hoopt dan dat je eindelijk eens gebruik gaat maken van je kredietfaciliteit. Nu wordt je bestedingsruimte ineens €5000. Vind je dat nog steeds niet genoeg herhaal bovenstaande stappen en je zult zien dat je wederom een aanbod krijgt. Blijf je dit herhalen dan zul je uiteindelijk een kredietje van een miljoen of 24 hebben. Koop Mastercard dan op en vervolgens bepaal je je eigen bestedingsruimte.

Wist je dat ze ook een app hebben?

mastercard appZeker weten, naast Voetbal Inside heeft ook Mastercard een vet gave app waarop je al je transacties kunt terug vinden en deze app is geschikt voor alle denkbare mobiele telefoons, iPad of andere smartphone. Je kunt via de app allerlei alerts instellen die je op de hoogte houdt wat er precies met je creditcard gebeurt. Wordt deze op één of andere manier gebruikt terwijl je er niets van af weet, dan krijg je direct een e-mail of een sms alert. Maar zo kun je ook op de hoogte worden gehouden wanneer je moet aflossen of wanneer het limiet van je Mastercard in zicht komt. Dit zorgt er voor dat je bij een aankoop niet voor schut staat als je kaart het limiet heeft bereikt.

Maar wat kost dat allemaal wel niet

De kosten voor een creditcard van Mastercard zijn overzichtelijk en naar mijn idee niet te hoog. De Mastercard Classic, die met een limiet van €2500 kost €20 per jaar. Wil je er ook eentje voor je partner of kind dan kost een extra kaart €17,50 per jaar. De gold variant met een limiet van €5000 kost €32,50 per jaar en voor de big spenders onder ons (joehoe Toppers) is er de zwarte variant, ofwel Mastercard Black met een limiet van maar liefst 25k. Die zwarte kaart kost je dan wel €204 per jaar, maar dan heb je ook wel wat. Trouwens als je 25k te besteden hebt dan is die €204 per jaar ook niet echt interessant.

Wat doet de rente op het bestedingslimiet

percentage op kredietTja, dan komen we natuurlijk wel bij een gevoelig punt aan. De rente op alle creditcards, dus ook op deze van Mastercard is best wel hoog. Het is eigenlijk ook het verdienmodel van die kaartboeren. Over aankopen die jee doet met de creditcard en niet binnen 21 dagen aflost betaal je 14% rente op jaarbasis en dat is best wel pittig. Maar aan de andere kant hebben de meeste mensen alleen een creditcard voor in geval van nood, of voor gevallen waarbij een creditcard onontbeerlijk is, zoals het huren van een auto. Het huren van een auto lukt de laatste tijd ook steeds beter met de prepaid variant. heb je een positief saldo op je kaart dan krijg je vanaf €500 de gigantische rente van 0,5% jaarlijks op je rekening bijgeschreven. Maar ja, beter 0,5% krijgen dan 14% betalen zeg ik dan maar.

Wat als er verdachte betalingen zijn

Bij betalingen die buiten het normale bestedingspatroon liggen is Mastercard bijzonder alert. Er wordt 24 uur per dag in de gaten gehouden of de betalingen die met je kaart worden verricht wel echt door jou zijn gedaan. Voorbeeld: Je bent in Rotterdam en je besluit een lelijke broek aan te schaffen. Die broek die betaal je met je creditcard, geen enkel probleem. Nu wordt er 5 minuten later aan de andere kant van de wereld in een winkel ook een lelijke broek met je creditcard gekocht. Fysiek is dat niet mogelijk en dus gaan dan alle alarmbellen af en zal de laatste transactie geweigerd worden. Ook (hoge) bedragen die afwijkend zijn kunnen het alarm in werking doen treden. Daarom is het belangrijk dat Mastercard een wekend mobiel telefoonnummer van je heeft, want ze gaan je bellen. Wel een fijn idee dat er goed op wordt gelet dat je kaart niet misbruikt wordt.

Hoe zit het met BKR

Heikel puntje, je mag géén betalingsachterstand hebben bij het BKR. Heb je die wel dan kun je de creditcard vergeten en ben je aangewezen op een prepaid kaart zonder kredietfaciliteit, deze heeft wat nadelen ten opzichte van de creditcard, maar is in het dagelijkse betalingsverkeer prima te gebruiken en ook nog eens bijzonder goedkoop in aanschaf en in variabele kosten.

Ben je je creditcard kwijt?

Bel onmiddellijk: 020 – 6 600 611
Vanuit het buitenland: 0031 20 660 0611
24 uur per dag bereikbaar en na melding wordt de kaart direct geblokkeerd en kun je afspraken maken over het versturen van een nieuwe kaart. Dit kan zelfs naar je vakantieadres.

vraagtekens

Was het wat?

Nou, ik hoop dat je wat hebt aan dit overzicht. Maar ik hoop natuurlijk ook dat je de creditcard van Mastercard via deze website gaat aanvragen, want ik doe toch mijn stinkende best om alles zo goed mogelijk uit te leggen. Creditcard aanvragen kan hieronder, prepaid creditcard aanvragen kan hiero. Doei.

vraag de creditcard mastercard aan

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ellen de Wit schreef:

    Vooral het 180 dagen verzekerd zijn van je aankopen is mooi. Ik heb er al eens succesvol gebruik van gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!