Money2Go Mastercard prepaid creditcard

Money2Go Mastercard prepaid creditcard

Money2Go Mastercard prepaid creditcard

Vandaag is een mooie dag om eens een andere prepaid creditcard uitgebreid uit te lichten. De Money2Go Mastercard prepaid creditcard is dan wel niet een hele bekende kaart in Nederland, toch is het wel de moeite waard om er eens goed in te duiken.

Bekijk de aanbiedingen

Met zijn (eerste) jaarlijkse bijdrage van € 9,95 per jaar kun je de kaart wat aanschaf en onderhoud betreft best wel al goedkoop noemen. Maar waar het meer om gaat zijn de variabele kosten die een groot aantal prepaid creditcards duur maken. Ik moet zeggen dat de kaart er in ieder geval leuk uit ziet, het oog wil per slot van rekening ook wat.

Gelukkig staat er niet heel groot ´prepaid´ op de kaart en dat vind ik altijd wel fijn dat de winkels waar je gaat betalen met de kaart dit niet direct zien. Voor veel consumenten niet echt heel belangrijk, maar ik houd daar wel van.

Wat kun je met deze kaart?

Wat je precies kan met de prepaid kaart van Money2Go staat luid en duidelijk op hun website vermeld. Anders dan bij veel andere aanbieders van kaarten is hier duidelijkheid troef, met een fijn ogende website. Money2Go zegt er het volgende over:
• Niet gelinkt aan een bankrekening
• Contactloos betalen
• Gemakkelijk op te laden met iDEAL
• Geen rente en verborgen kosten
• Geen BKR-toetsing of bewijs van inkomen
• Iedereen kan een kaart aanvragen (joepie)
• Wereldwijd geaccepteerd in winkels en online
• Veilig betalen

Kortingen met de kaart

korting met de kaartWanneer je deze kaart in je bezit hebt dan kun je gebruik maken van speciale aanbiedingen en kortingen die op een aparte website vermeld worden. Een greep uit het assortiment op het moment van schrijven is bijvoorbeeld een bezoek voor je kind aan een Champions League wedstrijd van Feyenoord waarbij je kind de spelers mag ontmoeten. Maar je kunt ook meedoen aan een wedstrijd om een reis te winnen, korting op een theatervoorstelling. Maar ook 10% korting wanneer je een hotel boekt op Expedia. Zo is er een regelmatig wisselend aanbod van leuke kortingen. Wanneer je de kaart toch hebt is dit een leuke manier om er optimaal gebruik van te maken. Je vindt deze aanbiedingen op pricelessspecials.nl.

Variabele kosten

Welke kaart je ook gebruikt, je zult altijd goed naar de gebruikskosten moeten kijken omdat dat het leeuwendeel van het totale kostenplaatje uitmaakt. Zo zijn er kosten voor opladen, voor betalen in vreemde valuta en contant geld uit de muur trekken.
• Opladen met iDEAL: 2%
• Opladen met voucher: 4%
• Online aankopen: Geen kosten
• Betalen in winkel e.d.: Geen kosten
• Contant geld pinnen: € 3,50
• Betalen anders dan euro: 2,5%
• Verlenging kaart na 1 jaar: € 19,95
• 3 maanden niet gebruiken: € 2,50 per maand
• Verificatie voor hoger limiet: € 3,99

Opwaarderen

opwaarderen pay2goOm te beginnen het opladen met iDEAL vind ik aan de hoge kant met 2%, dan ben je bij een storting van € 500 toch alweer een tientje kwijt aan kosten. Vergelijk ik dat dan met de prepaid creditcard van Mastercard zelf waar je bij een opwaardering van € 500 slechts € 0,95 kwijt bent. Is toch al een beetje goed geld naar kwaad geld gooien. Opwaarderen met een voucher is dubbel zo duur met 4%. Deze vouchers kun je in verschillende winkels kopen en dat is gemakkelijk, maar wel erg duur.

Contant geld pinnen

Voor het pinnen bij een geldautomaat (contanten) betaal je € 3,50. Ook hier is er weer een fors verschil met onze vriendjes van Mastercard met 1% en maximaal € 1,50. Maar goed, ik denk niet dat je een prepaid creditcard hebt om contant geld mee uit de muur te halen, maar meer om mee te betalen. Is dit een optie die je toch niet gaat gebruiken, dan hoef je je over deze kosten niet teveel zorgen te maken.

Kosten bij niet gebruik

Kijk, neem je zo´n kaart alleen voor de vakantie en gebruik je deze slechts 1 of 2 keer per jaar, dan zou ik mezelf nog maar eens achter de oren krabben voordat je deze kaart gaat aanschaffen. Na 3 maanden ben je al de klos met een maandelijkse boete van € 2,50. Dus ga je deze kaart heel sporadisch gebruiken, dan is dit eigenlijk al best wel duur in het onderhoud.

Limieten op de kaart

limieten op de kaartEr zijn een aantal limieten op de kaart die pas opgeheven worden wanneer je kiest voor extra legitimeren om zodanig gebruik te kunnen maken van de hogere limieten. Nu is dat op zich niet zo gek, want de kaartverstrekkers dienen er zeker van te zijn dat er geen illegale activiteiten met de kaart worden gepleegd. Wat ik wel raar vind is het feit dat je voor het aanvragen van hogere limieten moet betalen. Ok, slechts een bescheiden bedrag van € 3,99, maar toch blijf ik het vreemd vinden dat je voor intensiever gebruik van de kaart moet betalen. De limieten voor een standaard kaart zijn in hoofdlijnen als volgt:
• Opwaarderen per maand: € 1000
• Opwaarderen per jaar: € 2500
• Maximaal per keer betalen: € 1000
• Contant geld opname: € 150 per dag en € 500 per maand
Zoals je ziet zijn de limieten zonder upgrade aan de lage kant. Maar gebruik je de kaart veel voor kleine bedragen, dan zou dit toch nog voldoende kunnen zijn.

Hoe lang duurt het

Als je de kaart online gaat bestellen, dan belooft Money2Go op haar website dat je binnen 24 uur de kaart in je bezit hebt. Ik vermoed dat je de kaart nog moet activeren, maar ik kan daar op de website niets over terug vinden.

Je kunt met deze kaart betalen in de App Store
Je kunt met deze kaart betalen bij Google Play

Conclusie van de Money2Go kaart

Ik vind het een voordeel dat je zowel meet iDEAL als met een voucher kunt opladen. Heb je alleen de iDEAL optie dan kan er nooit iemand anders geld op je kaart zetten, met een voucher is dat geen enkel probleem. De kosten voor het opwaarderen met een voucher zijn wel aan de hoge kant met 4%, maar ik vind dat toch een prettige optie die je kunt gebruiken.

Pittige kosten

Net als met veel andere kaarten vind ik de kosten aan de hoge kant. Niet onbetaalbaar zoals die grappenmakers van Viabuy (hoi), maar toch wel iets om rekening mee te houden. Vooral mogelijkheden die je vaak gebruikt, zoals opwaarderen is met 2% best aan de hoge kant.

Inactiviteit

Ik begrijp dat ook Money2Go graag ziet dat je de kaart regelmatig gebruikt. Maar om nu na 3 maanden al met een maandelijkse boete van € 2,50 te komen vind ik toch net iets te straf. Maar ga je de kaart veel gebruiken, dan heb je hier geen last van loop je tegen dat probleem niet aan.

Zou ik de kaart kopen?

Nou, ik weet het niet. Stel je voor dat ik de kaart een tijdje vergeet en niet gebruikt dan kan ik elke maand € 2,50 aftikken. Ook het feit dat de kaart na het eerste jaar een stuk duurder wordt met € 19,95 per jaar blijf ik nog steeds van mening dat de prepaid creditcard van Mastercard zelf nog steeds de beste deal is.

Waar te bestellen

waar te bestellenBen je een andere mening toegedaan en vind je deze kaart interessant? Dan bestel je deze gewoon online hier. Ik zou zeggen: Veel plezier er mee en heb je ervaringen met de Pay2Go kaart laat het vooral in een reactie weten. Van jouw informatie kunnen we dan weer wat leren.

Tot de volgende keer met weer een andere prepaid creditcard, er zijn er nog meer dan voldoende om over te schrijven.

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!