Monese prepaid creditcard met bankrekening

Monese prepaid creditcard

Monese prepaid creditcard met bankrekening

Normaal gesproken ben ik niet zo happig op allerhande bedrijven die zogenaamd een bankrekening met prepaid creditcard aanbieden, maar voor Monese maak ik een positieve uitzondering. Ik was er zelf zo enthousiast over, dat ik pardoes zelf een rekening heb geopend bij ze. Natuurlijk heb ik eerst uitgebreid de kosten bekeken en de recensies die door bestaande klanten werden geschreven bekeken. Na Monese uitgebreid bestudeerd te hebben en ook nog contact heb gehad met de klantenservice (op zondag!) werd ik er steeds vrolijker van. Alles wat Monese belooft op hun website klopt inderdaad en het proces voor aanmelden is bijzonder gemakkelijk en zonder papierwerk toestanden. Ik zal in dit artikel Monese uitgebreid beschrijven en aan het einde van het artikel kun je ook nog eens een cadeautje van €5 incasseren als je je aanmeldt. Toch maar weer mooi meegenomen.

Bekijk de aanbiedingen

Belangrijke update: Met een Monese debetkaart kun je een auto huren. Lees onderaan dit artikel.

Wie kan de Monese prepaid creditcard met bankrekening aanvragen?

Net als veel andere aanbieders van een prepaid creditcard, al dan niet met een bankrekening is ook deze aanbieder uitsluitend actief voor inwoners van de Europese Unie, dus ook voor inwoners uit Nederland. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn en je kredietverleden met eventueel een BKR notering is niet van belang. Ook is deze aanbieding voor mensen die veel reizen en dus vaak onderweg zijn. Maar ook klanten die veel verhuizen tussen landen (expats en nomads) is Monese een fijne uitkomst. Met het huidige ´online werken´ en op die manier je geld verdienen is er een groeiende groep, vaak jonge mensen die zich niet gebonden voelen aan slechts 1 land. Ook voor deze groep biedt Monese uitkomst.

Krijg ik dan ook een IBAN nummer

Net zoals een ´gewone´ Nederlandse bankrekening krijg je hier de beschikking over je eigen unieke IBAN nummer. Hiermee kun je naast nationale betalingen ook internationale betalingen verrichten. Let wel dat het IBAN nummer wat je krijgt begint met GB, dit is omdat het bedrijf in het verenigd Koninkrijk gevestigd is. Bij automatische incasso´s kan dit in sommige gevallen tot problemen leiden omdat nog niet alle bedrijven zijn ingesteld op nieuwe regelgeving die bepaalt dat je met elk Europees IBAN nummer automatische incasso´s moet kunnen opzetten. Een bedrijf waar je een automatische incasso met wilt aangaan, mag dit dus niet zomaar weigeren. Doen ze dit wel dan kun je een klacht indienen bij de Nederlandse Bank naar het volgende email adres: meldpuntIBANdiscriminatie@dnb.nl.

Welke rekeningen kan ik openen

Je hebt bij Monese keuze uit 2 soorten valutarekeningen, de ene is in euro en de andere is in Britse pond. Maak je geen gebruik van Britse ponden dan kies je uiteraard voor een euro rekening. Voorts kun je kiezen uit een gratis versie, óf een betaalde versie van €4,95 per maand. Ik zal uitleggen wanneer de betaalde rekening interessant voor je is.

Geld pinnen

geld pinnenPin je vaak geld uit de muur dan kan het een optie zijn om voor de tweede versie te kiezen. Bij de gratis variant betaal je voor elke contante geldopname €1. Maak je dus vaker dan 5 keer per maand gebruik van een geldautomaat dan kan het verstandig zijn om voor de betaalde versie te kiezen, dan betaal je namelijk voor de eerste 6 geldopnamen geen kosten.

Betalen in vreemde valuta

Ben je vaak in landen die een andere munt dan de euro gebruiken? Dan is het al snel bijzonder interessant om voor de betaalde versie te opteren. Bij de gratis versie betaal je 2% aan kosten bij het betalen en/of geld pinnen en bij de betaalde versie is dat slechts 0,5%. Dit scheelt echt een slok op een borrel, maar zoals gezegd is dit alleen handig wanneer je hier regelmatig gebruik van maakt. Koop je iets duurs in een niet euroland van laten we zeggen €500, dan betaal je met 2% kosten een tientje aan valuta omrekening. Met de betaalde versie betaal je 0,5% aan kosten wat dus €2,50 is. Een aanzienlijke besparing.

Hoe gebruik je Monese

de monese appDit is eigenlijk het enige punt waar ik een klein beetje kritiek op kan hebben. Bij het aanmelden bij Monese moet je gebruik maken van je mobiele telefoon en daarop de app van het bedrijf installeren. Na volledige aanmelding (kom ik later nog op terug) kun je voor al je bankzaken uitsluitend terecht op de app op je mobiele telefoon. Vooral met het overmaken van geld vind ik het nogal een gepriegel om de juiste gegevens in te vullen. Je laptop, computer of tablet kun je niet gebruiken. Aan de andere kant werkt de app zo simpel dat het wellicht een kwestie van wennen is. Verander je van telefoon dan zul je de app moeten verhuizen en weer op je nieuwe telefoon installeren. Dit is een vrij simpel proces. Na het installeren van de app op je nieuwe mobiel open je de app en meld je je aan met je mailadres. Je krijgt dan een mailtje toegestuurd waarbij je op de akkoord link moet klikken. Heb je dit gedaan dan vervalt de autorisatie op je oude telefoon en is je nieuwe telefoon je nieuw online bank.

Is de bank wel te vertrouwen

Ingelegde gelden vallen niet onder een garantiefonds. Echter op de website geeft Monese aan dat alle ingelegde bedragen bij andere grootbanken in Europa zijn onder gebracht en dat het geld niet voor andere doeleinden zal worden aangewend, zoals het uitlenen van geld enz. De bank bestaat sinds 2013 en heeft nu al vele honderdduizenden tevreden klanten.

Hoe gaat het aanmelden

Ik zal dat stap voor stap uitleggen. Ik heb de aanmelding zelf ook gedaan, dus ik weet precies hoe het gaat.
1. Ga naar de website van Monese. Het beste op een laptop of computer dat geeft je wat beter zicht.
2. Vul in je naam, email en je mobiele nummer, (let op het juiste landennummer)
3. Je krijgt nu een email waarmee je de app kunt downloden voor Apple dingen en voor Android.
4. Open de app en verzin een unieke 5-cijferige code en schrijf deze ook direct op een pampiertje.
5. Nu moet je jezelf gaan identificeren. Je moet 2 verschillende identificaties hebben, bijvoorbeeld paspoort en rijbewijs. Je maakt van elk een foto en verstuurt deze naar het bedrijf. Er wordt precies aangegeven hoe je dat moet doen. Bij mij lukte het paspoort in 1 keer, maar het rijbewijs moest ik wel 4 keer overdoen voordat het goed was.
6. Nu maak je een video selfie met je mobiel waarbij je iets moet zeggen, volgens mij je voor- en achternaam, ik weet het niet precies meer. Verstuur de video die je gemaakt hebt.
7. Nu krijg je een video call met een meisje met een koptelefoon op. Die stelt je wat vragen en je moet je paspoort naast je gezicht houden zodat ze zeker weten dat jij het bent.
8. Klaar. Ik had het in nog geen 10 minuten afgerond, dus dat is best snel.

Wat zijn de kosten

Er zijn net veel kosten die je moet maken. De prepaid creditcard kost €4,95. Geld overmaken kost niets, behalve als het in vreemde valuta is, dan betaal je afhankelijk van de rekening die je hebt, 0,5%, of 2% aan valutakosten. Geld/salaris ontvangen op je rekening is gratis, overmaken in euro is ook gratis. Je betaalt ook niet voor het onderhoud van je rekening.

Limieten

Je mag nooit meer dan €10.000 op je rekening hebben staan. Geld uit de muur trekken maximaal €350 per keer. Een uitgaande betaling mag nooit hoger zijn dan €3000. Met de prepaid creditcard kun je maximaal €4000 per transactie besteden. Verder zijn de limieten dusdanig hoog dat ik deze verder niet zal benoemen.

Ervaringen van klanten

openingsscherm app moneseNatuurlijk is geen enkel nieuwsbericht over een prepaid creditcard compleet zonder een speurtocht naar eventuele klachten over het bedrijf. Ook nu heb ik dit weer gedaan en werd aangenaam verrast door de vele positieve reacties, met daarnaast een beperkt aantal negatieve ervaringen. Bij onze review vriendjes van Trustpilot vind je bijna 2.000 ervaringen van echte klanten. 92% geeft het bedrijf 4- of 5 sterren. Aan de min of meer negatieve kant vind je slechts 8% van de klanten. De klachten bestaan dan vooral uit het feit dat de prepaid creditcard niet is ontvangen of dat het aanmelden niet lukt. Gelukkig geen klachten m.b.t. het storten van geld zoals bij Skrill, dat is toch best wel een eng idee als je geld niet aankomt.

De kaart

De prepaid creditcard (eigenlijk debetkaart) is van Mastercard en heeft de optie voor contactloos betalen. De kaart kent geen securecode, dit kan bij sommige online winkels die hier gebruik van maken problemen geven. Volgens het bedrijf zal de securecode op een later tijdstip geïntroduceerd worden. Daar wachten we dan maar op. Voorts kun je nooit meer besteden dan wat er op je rekening staat en krijg je ook geen rente over je geld. Ik vind de kaart er wel cool uitzien eigenlijk, mooi donkerblauw met je naam en allemaal andere dingetjes er op. Zie de foto helemaal bovenaan.

Conclusie

Ik kan me aansluiten bij de vele positieve reacties geplaatst op het internet. Bijzonder lage kosten, zowel variabel als vast (die zijn er niet). Gemakkelijk aanmelden zonder al teveel gedoe. Goed overzichtelijk app en een goede klantenservice die niet alleen snel reageert, maar ook nog eens een juist antwoord geeft op de gestelde vraag. Ik kan niets negatiefs vinden over dit bedrijf.

Cadeautje hebben

5 euro cadeauGa je aanmelden bij Monese dan wil je vast wel een cadeautje 🙂 Wanneer je de volgende code gebruikt krijg je na het aanmelden direct €5 op je rekening gestort. Kijk, dan heb je dus de prepaid creditcard die €4,95 kost voor gratis. Dan houd je nog 5 cent over voor een snoepje. De code die je kunt moet gebruiken is: MARCE690. Wel doen, want dan krijg ik namelijk ook nog wat. Tot een volgende keer en veel plezier met Monese.

Aanvragen Monese doe je hiero: Doe dan aanvragen. (code MARCE690 niet vergeten voor cadeautje van 5 euro)

Update: Joepie, mijn prepaid creditcard is binnen!

Nu ook auto huren met de Monese kaart

Dat ik enthousiast ben over Monese dat is volgens mij wel duidelijk. Maar omdat ik zelf op zoek was naar een huurauto op Schiphol kwam ik er achter dat je met je Monese debetkaart bij een gerenommeerde autoverhuurder een auto kunt huren zonder dat je verder een creditcard nodig hebt. Een nieuwe vereiste voor betaling is nu ook een debetkaart die het logo heeft van Mastercard of Visa én het mag helaas géén prepaid kaart zijn. De Monese kaart voldoet perfect aan de eisen en kun je dus gebruiken voor het huren van een auto wereldwijd zonder dat je een creditcard nodig hebt.

Let op voldoende saldo

Let op: Er moet wél voldoende saldo op je kaart staan om de borg te kunnen voldoen, maar dat is natuurlijk logisch. Land en gewenste datum invullen en zoeken naar aanbiedingen van Thrifty, onderdeel van Hertz autoverhuur. Heb je geen zin in het betalen van een hoge borg? Koop dit dan af, dit is niet echt goedkoop, ruim 16 euro per dag bij huren op Schiphol, maar je hoeft dan alleen nog maar een volle tank benzine als borg te geven.

zonder creditcard thrifty

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Minkie schreef:

    Prima manier van online bankieren! Registreren met de code BSKTE28U leverde 5 euro op nadat ik 10 euro had gestort. Super snel via de app en de creditcard werkt ook zoals het moet. Zeer tevreden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!