Hotelkamer boeken met prepaid creditcard

Hotelkamer boeken met prepaid creditcard

Hotelkamer boeken met prepaid creditcard

Het blijkt dat een hoop Nederlandse consumenten problemen ondervinden met het boeken van een hotelkamer zonder daarvoor een creditcard te gebruiken. Het lijkt zo voor de hand liggend dat iedereen tegenwoordig een creditcard heeft, maar in de praktijk blijkt dat toch heel anders te liggen. Nu moet ik ook toegeven dat het in Nederland een overdreven gezeur is met het betalen van een borg, of garantie met een creditcard om een nachtje te mogen blijven slapen. Wat denken ze dan? Dat ik er midden in de nacht met het ledikant vandoor ga of zo :). Gelukkig is dit gemakkelijk op te vangen met het gebruik van een prepaid creditcard en dan het liefst een gerenommeerde kaart zoals een prepaid creditcard van Mastercard zelf of eventueel van Visa zelf. Andere bedrijven die ook kaarten van deze bedrijven uitgeven zijn te ontraden, omdat ze ook weer (veel) geld aan moeten verdienen.

Bekijk de aanbiedingen

Hotel boeken zonder creditcard

Kijk je naar landen in de Europese Unie om ons heen, dan zie je dat er een aantal landen zijn waarbij het lijkt of hotels compleet hysterisch worden als je er een hotelkamer gaat reserveren. Nederland natuurlijk weer voorop met allerlei eisen aan kaarten en het betalen van borg als je komt slapen. Ik heb het zelf meegemaakt toen ik met de familie een nachtje ging slapen in een NH Hotel in de buurt van de Efteling. Omdat ik vaak op Vakantieveilingen.nl kijk kwam ik daar deze hotelkamer tegen voor een zeer schappelijke prijs. Maar enfin, wij naar het hotel getogen en het eerste wat er gevraagd werd “heeft u een creditcard?”. Mijn antwoord was dat he kamer reeds betaald was via vakantieveilingen en er dus niets verschuldigd was.

Toeristenbelasting

Daar had ik even niet op gerekend, maar er moest ook toeristenbelasting betaalt worden. Nu was dat geen schokkend bedrag en als ik me goed herinner was het een eurootje of 5. Nou ja, dan betaal ik dat wel contant dan had ik zo bedacht. Echter vroeg de receptionist toch om mijn kaart (prepaid creditcard) om eventuele aankopen in de bar te kunnen verrekenen. Eenmaal terug op mijn hotelkamer viel ik bijna om van verbazing omdat de toeristenbelasting van mijn prepaid creditcard was afgeschreven, terwijl ik toch duidelijk had gezegd dat ik dat contant wilde voldoen. Zo zie je maar dat je altijd moet opletten als je ergens je kaart uit handen geeft, of dit nu een creditcard is, of een prepaid creditcard. Toch vind ik dat deze kaart een hoop voordelen heeft.

Borg bij een hotelreservering

Dan gaan we het eens even hebben over een zogeheten borg die sommige hotels (veelal in Nederland) willen hebben. Raar systeem, maar enfin, je moet je maar aanpassen schijnbaar. Bij het boeken van een hotelkamer in Rotterdam, toevallig ook weer via Vakantieveilingen (lekker goedkoop), werd mij gevraagd om met een creditcard een borg van €50 te doen. Had ik natuurlijk geen behoefte aan, want bij een eerdere overnachting in Rotterdam in het Bilderberg Parkhotel moest ik achteraf gaan bellen of ze alsjeblieft de borg wilden terug storten (5 weken later). wat betreft de borg van €50 die ik dus moest betalen had ik afgesproken om deze contant te voldoen zodat ik niet weer gedoe zou krijgen met een borg die je lastig terug krijgt. Eind goed al goed, maar het geeft maar aan hoe ingewikkeld en lastig sommige hotels het in Nederland maken.

Soms beter contant

Moet je een borg in een hotel betalen, probeer dit dan contant te doen. Geen gedoe achteraf en iedereen blij. De toeristenbelasting kun je natuurlijk wel gewoon met je prepaid creditcard betalen, dat is geen enkel probleem. Ga je in het hotel iets eten in het restaurant of iets drinken in de bar, reken dan direct af, als je niet wil dat je prepaid kaart hiermee belast wordt. Maar bij voldoende saldo op de kaart kun je deze prima gebruiken. Trouwens kun je tegenwoordig in bijna alle hotels ook contactloos betalen.

Hotelkamer boeken bij Booking.com

Heb je wel eens een hotelkamer geboekt bij Booking.com? Het is mij altijd goed bevallen. Bij het reserveren wordt er vaak gevraagd om een creditcard om je reservering te bevestigen. Dit kun je veilig doen met je prepaid creditcard omdat er toch niets van de kaart gaat worden afgeschreven. Let wel even op dat Booking deze melding ook geeft. Je ziet dit vaak staan als er om een kaart gevraagd wordt. Het feit dat je een prepaid kaart gebruikt i.p.v. een reguliere creditcard maakt voor Booking.com niets uit. Maar ook zijn er hotels te vinden die helemaal geen kaart behoeven. Je vindt deze duidelijk aangegeven op de website en kunt deze zodoende selecteren.

Hotels in het buitenland

Ok, ik ga er dan nu even van uit dat je binnen de Europese Unie verblijft. Daar vind je trouwens de meest populaire vakantielanden waar het gros van de Nederlanders naar toe gaat voor een weekendje weg, een skivakantie, of een zonvakantie. Weet je trouwens welke landen er bij de Europese Unie horen? Dit zijn ze:
België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden.

Niet allemaal even populair

Nu zullen dit niet allemaal landen zijn die op je verlanglijstje staan voor een weekendje weg of een vakantie, maar daar kun je je in vergissen. Nu is het opvallende dat al deze landen aparte regels voeren voor wat betreft het boeken van een hotelkamer en het huren van een auto zonder creditcard. Opvallend hierbij is dat hoe armer het land is, hoe groter de kans is dat je zonder creditcard, dus met een prepaid een auto kunt huren. Neem bijvoorbeeld Spanje, als je daar een auto gaat huren wordt er al een stuk relaxter gedaan met de betaling. Je reserveert online een auto, bijvoorbeeld bij Europcar en voldoet de betaling met een prepaid creditcard. Ga je de auto ophalen dan kun je voor de borg (meestal rond de €350) kiezen of je deze contant voldoet, of met een kaart naar keuze. Dit hoeft dus niet per se een creditcard te zijn.

Trucje met betalen borg

Of je nu een auto huurt of een hotelkamer gaat boeken, zo doe ik het altijd. Online reserveren en afhandelen met een prepaid creditcard en ter plekke betalen van borg het liefst in contanten. Mocht je er niet uitkomen met een online boeking, bel het desbetreffende hotel dan eens op, bijna altijd spreken ze wel Engels, zeg dat je een kamer wil boeken en geen creditcard hebt en in de meeste gevallen wordt je reservering telefonisch aangenomen. Als je het hotel toch aan de telefoon hebt, probeer dan gelijk wat van de prijs af te krijgen. Boek je namelijk via een tussenpersoon, zoals Booking.com, Hotels.com, Expedia.nl, of wat voor een tussenpersoon dan ook, dan moet het hotel hier een forse commissie voor betalen. Hebben ze je aan de telefoon, dan zijn ze direct van die hoge commissie af en kunnen ze je wellicht een leuke korting geven.

Wees creatief

Niet meteen bij de pakken neer gaan zitten als het je niet lukt om je vakantie te boeken met een prepaid creditcard. Gewoon gaan bellen met het bedrijf, op een vriendelijke manier uitleggen en ik weet zeker dat ze er alles aan zullen doen om je te helpen zodat je toch op een normale manier een reservering kunt doen.
Ik zeg, succes en mocht je ervaringen hebben meet het reserveren van een hotelkamer in Nederland of in het buitenland, laat het dan vooral weten door onderaan deze pagina een commentaar neer te pennen. Ook van jouw persoonlijke ervaringen kunnen we allemaal weer wat leren.

Dat wist je niet hè?

Wist je trouwens dat je de beste prepaid creditcard van de hele wereld inclusief omringende planeten en sterren gewoon hier kunt bestellen? Nee, dat wist je niet hè 🙂 Voor slechts €17,50 per jaar heb je voor weinig gewoon een originele Mastercard van Mastercard zelf, dus geen duister bedrijf wat er weer tussen gaat zitten om je zakken leeg te schudden (zei er iemand Viabuy? brrrrr). Maar goed, met de originele Mastercard heb je lage variabele kosten en je kunt er over de hele wereld kei leuke dingen mee doen. Nu met extra gratis cadeautje van €5 op je kaart.
Ik zeg: Doen.
Doei

Lukt het niet, of is het nog steeds onduidelijk? Laat het in een reactie weten.

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!