Hoe maak ik een securecode 3D Secure

Hoe maak ik een securecode 3D Secure
Hoe maak ik een securecode (3D Secure) voor mijn creditcard of prepaid creditcard is toch best nog wel een vraag waar een hoop mensen schijnbaar niet uitkomen en het daarom maar niet gebruiken. Toch is het zeer aan te raden dit toch toch te gaan doen, het is gratis en als je dit artikel hebt gelezen, zo gebeurt. Daarom kwam ik op het geniale idee om dat eens gedetailleerd uit te leggen. De securecode is namelijk een extra stukje beveiliging die er voor zorgt dat onbevoegden geen online bestellingen kunnen doen zonder dat je daar iets van af weet. Of het nu een creditcard betreft, of de prepaid variant, deze kunnen allen beveiligd worden met een securecode. Visa heeft een zelfde soort beveiliging, echter heet deze anders: Verified by Visa (3D Secure).

Bekijk de aanbiedingen

Hoeveel websites gebruiken 3D Secure

Verified by Visa logo

Dit systeem wordt over de gehele wereld gebruikt. In meer dan 122 landen wordt deze extra beveiliging toegepast bij meer dan 1 miljoen webwinkels. Let op de website waar je iets wil bestellen op het logo van Visa en/of Mastercard. Bij websites die van dit systeem gebruik maken worden ze over het algemeen beiden aangeboden. Eigenlijk zouden Mastercard en Visa het gebruik hiervan verplicht moeten stellen omdat onverlaten die er met je kaart vandoor gaan nog steeds je kaart misbruiken op websites die niet op dit systeem zijn aangesloten. Dat vind ik best wel een beperking van het systeem, maar wellicht wordt in de toekomst die voor alle online winkels ingevoerd. Zelf heb je niet zoveel aan de code, want je bent immers de eigenaar van de kaart. Het systeem is opgezet om fraude te voorkomen.

De code aanmaken

Mastercard Securecode

Het is per bedrijf waar je je creditcard van hebt weer verschillend ingesteld hoe je deze kunt aanmaken (lekker handig ook weer). Maar niet getreurd, ik zal ten eerste een overzicht geven van banken die creditcards uitgeven (bijna allemaal dus (lol) en op welke manier je dan zo´n code kunt aanmaken. Maar er zijn meer uitgevers van kaarten, zoals Mastercard en Visa zelf. Ik ga het verder niet hebben over kaarten zoals American Express, Diners Club en andere wat minder gangbare kaarten in Nederland. Dan zijn er nog allerlei tussenpersonen die ook nog kaarten uitgeven zoals Viabuy (niet doen) en kaarten die je bij de sigarenboer of weet ik waar kunt aanschaffen. Ik heb het dus over kaarten die herlaadbaar zijn in geval van prepaid en natuurlijk de reguliere creditcard met een bestedingslimiet. Ok, let´s go.

ABN AMRO

ABN AMROMet ABN AMRO beginnen ik eigenlijk slecht want deze bank heeft met zijn kaarten natuurlijk wel de optie voor de 3D Secure, maar stelt op zijn website dat er bij een eerste poging tot aankoop bij een webwinkel die aangesloten is op dit systeem, dat je een aanmeldscherm krijgt waar je jezelf en je kaart kunt registreren en een pincode kunt aanmaken. Ik vind dat eigenlijk best irritant dat je midden in het bestelproces bij een online winkel nog eens met een andere opdracht te maken krijgt. Het kan ook weer zijn dat het registreren van de kaart zoveel tijd in beslag neemt dat je sessie bij de webwinkel verlopen is en je dus weer van voren af aan kunt beginnen. Nee, nee, bankje gewoon op je website de registratie aanbieden, zodat je dit in alle rust kunt doen. Kees, Johan en Wietze, doe er eens wat aan.

SNS bank

SNS bankKijk, dat zie ik nou graag. Gewoon aanmelden en aanmaken van de code op de website van de bank. Met kekke afbeeldingen er bij hoe het proces in zijn werk gaat. Nu kun je dat in alle rust doen vóórdat je online aankopen gaat doen. Een tip is trouwens wel om die code ergens op te schrijven zodat je deze direct kunt vinden wanneer je online gaat winkelen. SNS begint zijn verhaal wel met de tekst ´In Nederland beveiligen steeds meer webwinkels de creditcardbetalingen met de MasterCard Secure-Code´. Net alsof online winkelen ophoudt bij de landsgrenzen, niet dus want er wordt ook kei veel troep in met name China besteld. Maar goed, omdat ze het op hun website aanbieden en goed uitleggen, toch dik in orde. Kijk hier hoe SNS het uitlegt maar je kunt ook direct naar het aanvraagscherm van Securecode (Mastercard) gaan. Volgens mij hebben ze geen VISA kaarten, dus daar kun je ook geen code voor aanmaken.
securecode aanmaken bij sns

Rabobank

rabobankNu moet ik zeggen dat ik het 3D Secure systeem bij de Rabobank niet helemaal snap, maar dat zal er mee te maken hebben dat ik daar zelf niet bankier en niet zo op de hoogte ben van het systeem van deze bank. Kijk ik naar de informatiepagina van de Rabo dan kan ik kiezen uit 2 opties, optie 1 zegt: ´MasterCard SecureCode bij gebruik Random Reader´ en optie 2 heeft het over: ´MasterCard SecureCode bij gebruik Rabo Scanner´. Ik weet eerlijk gezegd niet precies wat het verschil tussen beiden is en zie verder geen informatie over dit onderwerp, ook een link voor het aanmaken van de code kan ik niet vinden. Maar voor de Rabobank gebruikers zal onderstaande video meer duidelijkheid verschaffen.

ING bank

ing bankElke keer als ik de ING bank website bezoek heb ik de eerste 3 minuten allemaal oranje vlekken op mijn netvlies staan, dat oranje de huiskleur is van deze bank lijkt me wel duidelijk. Maar goed, over de informatie over 3D Secure kunnen we bij de ING kort zijn, die is wel heeeeeel karig. Wat informatie hoe cool en veilig het allemaal wel niet is en daar hebben we het dan ook gelijk mee gehad. Geen linkje voor het aanmaken van de code, geen informatie hoe dit dan aan te maken. Ik kan me niet voorstellen dat de gemiddelde ING klant hier iets aan heeft. Kijk zelf maar wat er bij de ING over geschreven wordt.

DSB bank

Hahahahahahahahaha

Bunq bank

bunq bankGeen informatie te vinden op Google, geen zoekfunctie op de website. Het ziet er eigenlijk zo hip uit dat ik er nogal zenuwachtig van wordt. Ik heb liever een bank die normaal doet en een rustige website heeft. Maar ja, wie ben ik? Wellicht dat Bunq ook aan Securecode doet, maar ik kan er in ieder geval niets over vinden. Paarse broeken bank die in al hun hippigheid de Securecode maar helemaal hebben overgeslagen.

ASN bank

asn bankBij de klimaatbank van Nederland met een eekhoorn (lol) als logo kan ik geen enkele informatie vinden over het aanvragen of gebruiken van een securecode of 3D secure. Ze zullen het vast wel hebben, maar ze houden het goed geheim. Ze leggen op hun website wel uit hoe geld gelukkig maakt, iets vaags met duurzaam of zo, maar in ieder geval kan ik er geen goed garen van spinnen. Ik vraag me dan eigenlijk af of er nog mensen zijn die daar bankieren.

Triodos bank

Ook iets met duurzaam. Geen informatie over dit onderwerp.

mastercard en visa

Bij Mastercard en Visa zelf

Natuurlijk geven Mastercard en Visa zelf ook prepaid creditcards en creditcards uit. Beiden voorzien respectievelijk securecode en verified by Visa geheten. Bij Mastercard houden ze het lekker geheim hoe en waar je dit dan regelt en bij Visa idem dito. Maarrrr dit komt omdat beide bedrijven onder de paraplu van ICS International Card Services opereert. Je kan het wel degelijk online en direct regelen op een aparte website speciaal voor dit doel aangemaakt. Overzichtelijk en duidelijk, een kind kan de was doen. Er wordt wel gesproken over ´creditcard´, dus ik weet eigenlijk niet zeker of dit ook voor een prepaid creditcard geldt. Maar dit is een kwestie van uitproberen.

super geheime dingen

Verder over de 3D Secure

Bij het aanvragen van een securecode of een verified by Visa code kun je nog een super extra geheime beveiliging toevoegen. Die werkt als volgt, wanneer je de code aan het aanmaken bent kun je bij een invulveld aangeven hoe je begroet wil worden. Vul hier bijvoorbeeld je naam of de naam van je favoriete huisdier in. Elke keer als je nu een online aankoop gaat doen wordt je begroet met de tekst die je zelf hebt opgegeven. Je weet dan 100% zeker dat het echt is.

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!