GWK prepaid creditcard (bestellen en kosten)

GWK prepaid creditcard

GWK prepaid creditcard

Vandaag zal ik me eens gaan wijden aan de GWK prepaid creditcard van GWK travelex. Schijnbaar toch een vrij populaire kaart en zeker omdat deze goed gebruikt kan worden als je vaak gebruik maakt van vreemde valuta zoals de Amerikaanse dollar, de Britse pond en natuurlijk de euro. GWK noemt het zelf geen prepaid creditcard, maar een ´cash passport´, waarvan ik eigenlijk vind dat het bij een eerste indruk nogal verwarrend overkomt. Maar goed, wat veel belangrijker blijft is de vraag of deze kaarten goed zijn te gebruiken en nog belangrijker, wat de variabele en vaste kosten van deze kaart zijn. Ik ga daar uitgebreid op in en zal de kosten voor alle valuta onder de loep nemen. Ook wordt de vraag beantwoord hoe je aan deze kaart kunt komen en wat de voordeligste oplossing is.

Bekijk de aanbiedingen

Hoe kan ik de kaart bestellen

Wanneer je de GWK prepaid creditcard wil bestellen heb je twee keuzen. De eerste keuze is het gewoon thuis online bestellen. Echter wordt de kaart niet opgestuurd, maar zul je deze af moeten halen bij één van de 50 vestigingen verdeelt over Nederland. Je geeft bij het online aanvragen aan hoeveel geld en in welke valuta je op de kaart wil zetten. Je betaalt hier niet voor online, maar pas op het moment dat je de kaart in een vestiging gaat ophalen. Ter plekke kun je betalen in contanten, of met je pinpas. Dus ga je bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten (hoi Trump) op vakantie dan kies je voor het aantal dollars die je op de kaart wil zetten en vinkt hierna het vakje: ´storten op prepaid Mastercard´. In onderstaande afbeelding kun je zien hoe dat er uit ziet.
aanvraagscherm voor GWK prepaid
Natuurlijk is de wisselkoers al weer anders wanneer je dit leest. Dit is de wisselkoers van 20-09.

Afhalen van de kaart

In tegenstelling tot andere prepaid creditcards van Mastercard te bestellen in Nederland wordt de kaart van GWK niet opgestuurd, maar zul je deze af moeten halen. Voordeel hier van is dat je online niets hoeft te betalen, maar pas op het moment van afhalen. Onderaan dit artikel geef ik een overzicht van de vestigingen van GWK waar je terecht kunt. je hoeft je geen zorgen te maken over een toetsing van je kredietwaardigheid, het is een kaart zonder BKR toetsing, dus voor iedereen.

Hoeveel kun je storten op de GWK kaart

Minimaal moet je de volgende bedragen aanvragen: Euro € 100 ; Britse ponden 200 GBP; US dollar 200 USD. Maar er geldt ook een maximum wat je een een kaart mag storten. Dit geldt in eerste instantie, want je kunt de kaart steeds weer opladen. Het maximale bedrag is op moment van schrijven € 7.500. Daar kun je dus wel even mee vooruit.

Maak je keus voor een vestiging

Heb je dus stap 1 voltooid dan kom je terecht bij het volgende scherm. Hier geef je aan waar je de kaart wil ophalen. Overigens kun je ook kiezen voor een luchthaven, waarbij moet worden aangetekend dat luchthaven Schiphol ook een spoedservice kent, bij Schiphol Plaza kun je terecht voor deze spoedservice. Voorwaarde is dat je je bestelling online doorgeeft. Zeker ook handig als je snel buitenlandse valuta nodig hebt. Of dit nu op een kaart is of gewoon contant, het kan allemaal bij Schiphol Plaza. Ook wordt er voor deze spoedservice geen extra kosten berekend. Met de spoedservice ligt binnen 30 minuten je aanvraag klaar. Je kunt (geen spoedservice) ook terecht bij Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. Openingstijden Schiphol Plaza dagelijks van 06.00 tot 22.00 uur.

Kies een datum

Na het kiezen van een vestiging kies je nu de datum waarop je je prepaid creditcard of vreemde valuta wil ophalen. Het is eenvoudig klikken op de datum van jouw keuze.
kies datum voor afhalen

Vul je gegevens in

Nu is het tijd om je persoonlijke gegevens in te vullen. Veel wordt er niet gevraagd. Voornaam, achternaam, telefoonnummer en e-mail adres. Klik op ´controleer je bestelling´ en je zult zien dat er een overzicht van de bestelling wordt gegeven die je hebt aangevraagd. Kijk dit goed na, zodat je bij het afhalen niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Let vooral op de valuta, de hoeveelheid en de plaats van afhalen. Klopt alles, dan kun je je bestelling versturen en krijg je direct een overzicht van je bestelling te zien. Ook wordt er een e-mail naar je gestuurd met een bevestiging van je order.

Afhalen van de kaart

Wanneer je de kaart gaat afhalen dien je er rekening mee te houden dat je jezelf moet legitimeren. Nu is dat op een luchthaven nogal vanzelfsprekend want daar heb je altijd je paspoort bij je. Een geldig legitimatiebewijs is: paspoort, rijbewijs, Europese ID card of een verblijfsvergunningOok wordt er in de e-mail die je ontvang een bestelnummer gegeven, deze heb je nodig voor het afhalen.

kosten gwk

Kosten van de GWK prepaid creditcard

Ok, nu het belangrijkste gedeelte, wat zijn de kosten van de euro kaart.
Aanschaf éénmalig € 19,95 (bij online bestellen € 14,95)
 Hotelkamer boeken: Geen kosten
Opladen: 3% (min € 5, max € 10)
Geld uit de muur trekken:  € 3 (euro)
Betalen en online shoppen: Geen kosten
Als je de kaart 12 maanden niet gebruikt: € 3,50 per maand
Tweede kaart: Gratis

limieten gwk prepaid kaart

Belangrijkste limieten op de kaart

Geld uit de muur trekken in 24 uur: € 800
Maximum saldo: € 7.500
Maximaal in 12 maanden: € 25.500
Minimaal opladen: € 100

Geen jaarlijkse kosten

Een groot voordeel van deze kaart is dat er geen jaarlijkse kosten zijn (hoi Viabuy). Je betaalt dus 1 keer € 14,95 en daarna nooit meer iets aan jaarlijkse kosten. Aan de andere kant is het opladen van de kaart met zijn 3% aan de hoge kant, ook als je een klein bedrag op de kaart zet betaal je altijd minimaal € 5. Maar daarentegen wanneer je een groot bedrag op de kaart gaat zetten betaal je nooit meer dan € 10 aan kosten. Wel iets om over na te denken. je kunt dus beter gelijk een groot bedrag op de prepaid kaart zetten, dan houd je de kosten goed laag.

opwaarderen

Opwaarderen per bank

De GWK prepaid creditcard heeft naast opladen aan de balie van een GWK vestiging ook de mogelijkheid om dit per bank te doen. Bedenk wel dat het geld naar Engeland wordt overgeboekt en dit dus rond de 5 dagen kan duren voordat het op je kaart staat. Ook is het van belang dat het geld van de rekening komt van de kaarthouder. Iemand anders mag dus GEEN geld op je kaart storten. Iemand kan je natuurlijk wel contant geld geven wat je vervolgens zelf aan de balie op je kaart kunt zetten. Ook moet de kaart in Nederland zijn aangeschaft om in Nederland te kunnen opladen.

Verlies en diefstal

Ben je je kaart kwijt? Laat deze dan direct blokkeren zodat onverlaten er niets meer mee kunnen doen.
Nederland 0800 022 8308
Andere landen +44 20 3284 8396

conclusie gwk

Conclusie

Het lijkt me geen vervelende kaart met verborgen kosten of andere narigheden (hoi Viabuy). Alle kosten worden duidelijk op de website vermeld en bij het afhalen van je prepaid creditcard is het boter bij de vis. Ook het feit dat de tweede kaart gratis is vind ik wel een aantrekkelijke optie. De kosten voor opladen zijn bij lagere bedragen wat aan de hoge kant, maar als je kiest voor het opladen van hogere bedragen dan vallen die kosten vergeleken met andere kaarten wel weer mee. Zeker gezien het feit dat er geen jaarlijkse kosten aan zijn verbonden vind ik een grote plus. Ik geef de kaart **** sterren. Omdat je goede keus hebt is het een stuk overzichtelijker dan die toestand bij Pay2d vind ik.
De GWK prepaid creditcard mag zich wat mij betreft, samen met de prepaid creditcard van Mastercard scharen in het rijtje van goedkoopste prepaid creditcard. Daarom zul je deze kaart dan ook vinden in de overzichtspagina.

vestigingen gwk nederland

Nederlandse vestigingen GWK

Belofte maakt schuld, dus bij deze als afsluiter een overzicht van de GWK kantoren in Nederland. Zo te zien zijn velen gevestigd op stations, dus ik zou vooral overdag gaan.
Alkmaar: Stationsweg 43 A
Almere: Stationsplein 23
Amersfoort: Stationsplein 73
Amsterdam: Amsterdam Centraal Station, Amsterdam Bijlmer, ArenA station, Amstelstation, NS Station Amsterdam Sloterdijk, Damrak 86, Kalverstraat 150, Leidsestraat 103
Arnhem: Stationsplein 164
Breda: Gravinnen Van Nassauboulevard 59
Delft: Stationsplein 15
Den Bosch: Stationsplein 133
Den Haag: NS station Den Haag Hollands Spoor, NS Station Den Haag Centraal, Stationsweg 143
Dordrecht: Stationsplein 1
Eindhoven: Eindhoven Airport, Stationsplein 22
Enschede: Stationsplein 33
Gouda: Stationsplein 11
Groningen: Stationsplein 21
Haarlem: Stationsplein 11 B
Heerlen: Parallelweg 2 B
Hengelo: Stationsplein 3-19
Hilversum: Stationsplein 10
Leeuwarden: Stationsplein 1 A
Leiden: Stationsplein 3 F
Lelystad: Stationsplein 5
Maastricht: Stationsplein 27
Nijmegen: Stationsplein 6
Roosendaal: Stationsplein 1
Rotterdam: Rotterdam Centraal Station, Schiedamseweg 39, Rotterdam The Hague Airport, Beijerlandselaan 7, Conradstraat 6, Dordtselaan 152 D
Schiphol Airport: Schiphol Plaza, Airside, F-pier, G-pier
Tilburg: Spoorlaan 39
Utrecht: Utrecht Centraal Station
Venlo: Stationsplein 1
Zwolle: Stationsplein 16

De GWK kaart aanvragen

Het aanvragen van de kaart doe je simpel bij GWK zelf en dat kan hiero.

En dan dit

Nou, ik ben er wel weer klaar mee. Tot een volgende keer en als je wat te zeggen hebt of een onjuistheid wil melden laat dan vooral een reactie achter. Onderstaande video heeft niets met het onderwerp te maken, maar Hansie Hansie is weer erg grappig. De groeten.

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Peet schreef:

    Hansie hansie hahahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!