De Bijenkorf creditcard (Silver, Diamond, Black)

geld lenen kost geld

Bekijk de aanbiedingen

De Bijenkorf creditcard

De Bijenkorf creditcard (Silver, Diamond, Black)

Er zijn nog steeds een hoop mensen die denken dat de Bijenkorf creditcard uitsluitend te gebruiken is in de Bijenkorf. Niets is minder waar. Deze Mastercard kaart kun je net als andere creditcards wereldwijd gebruiken en genieten van de vele voordelen die Mastercard biedt. Er is echter wel een verschil met een ´gewone´ creditcard van Mastercard, die bijvoorbeeld wordt uitgegeven door je bank of door een ander bedrijf. Met de kaart van de Bijenkorf spaar je namelijk punten bij iedere aankoop die je doet in de mooiste winkel van Nederland. Kom je er toch al regelmatig en koop je er wel eens wat? Dan is het al snel lucratief om deze creditcard aan te schaffen. Er komen natuurlijk wel wat kosten bij om de hoek kijken, maar de voordelen wegen toch duidelijk op tegen de kosten. Wat de kaart precies kost dat zal ik verder in dit artikel uitleggen.

Hoeveel winkels heeft de Bijenkorf

De Bijenkorf vind je uitsluitend in de grote steden. Je vindt verspreid over Nederland 7 magazijnen waar het fijn winkelen is. In de volgende plaatsen:
Rotterdam, Amsterdam, Amstelveen, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Maastricht.
Voor meer informatie over openingstijden en zo kijk je het beste op de website van de Bijenkorf.

Wat krijg je precies

Is je aanvraag goedgekeurd (verderop ga ik in op het aanvragen), dan krijg je binnen enkele dagen de Bijenkorf thuisgestuurd. Iedereen die een eerste aanvraag doet krijgt de zogeheten Silver Card. Dit is een creditcard in de basis met wel alle voordelen die een Mastercard kent. Denk aan het huren van een auto, vakantie boeken of online winkelen. Er zijn drie verschillende kaarten, Silver, Diamond en Black Diamond. Je krijgt dus in eerste instantie de Silver variant toegestuurd. Je krijgt automatisch de Diamond Card als je meer dan € 2.500 per jaar in de Bijenkorf besteed, besteed je meer dan € 10.000 per jaar, dan krijg je de Black Diamond creditcard, deze heeft ongekende privileges die ik later zal beschrijven.

Wat kost de kaart

16,50 per jaarDaar kan ik heel kort over zijn. Ongeacht welke Bijenkorf creditcard je hebt (Silver, Diamond of Black Diamond), zij kosten allen € 16,50 per jaar. En dat is vergeleken met andere creditcards aan de voordelige kant. Het maakt ook niet uit waar je bankiert, deze kaart is bank onafhankelijk (ook wel een voordeel). Er is een aparte app voor de creditcard. Voor iPad en iPhone, daarnaast is er ook Android tablet en telefoon.
Let op: Voordat je deze app kunt gaan gebruiken moet je eerst je creditcard activeren bij International Card Services (ICS). Best wel ingewikkeld allemaal, maar goed.

Privilege lidmaatschap

Een ieder die één van de drie kaarten van de Bijenkorf heeft wordt automatisch lid van de Privilege Membership. Dit heeft een aantal leuke voordelen:

✓ Exclusieve aanbiedingen, lanceringen van nieuwe merken, start van de pre-sale. Je bent altijd als eerste op de hoogte.
✓ Bijzondere evenementen op het gebied van fashion, beauty en food & lifestyle.
✓ Een digitale kassabon als je dat wil. Handig als je iets wil ruilen of terug brengen, zo vanaf je mobiele telefoon.
✓ Exclusieve workshops.
✓ Handige app voor iPad, voor iPhone of voor Android. Hier regel je je Privilege Membership zaken.

Het Privilege Membership kost niets en is gratis (lol)

Hoe werkt het punten sparen

punten sparenLet goed op, want zo is hoe het werkt. Met de Silver Card krijg je bij elke € 1 die je uitgeeft in de Bijenkorf 1 punt. Koop je spulletjes ergens anders én betaal je met je Bijenkorf creditcard dan krijg je voor elke € 5 die je besteed 1 punt. Het punten sparen bij uitgaven bij de Bijenkorf is voor alle drie kaarten hetzelfde. Alleen voor shoppen en betalen buiten de Bijenkorf spaar je sneller wanneer je een Diamond, of een Black Diamond kaart hebt. Voorbeeld van punten die je krijgt en wat ze waard zijn. Besteed je met de Silver Card € 500 in de Bijenkorf, dan krijg je € 12,50 shoptegoed. Wie weet hoeveel shoptegoed je krijgt als je € 1000 in de Bijenkorf uitgeeft? Buiten het warenhuis krijg je voor diezelfde besteding van € 500 het bedrag van € 2,50 aan punten.

Hoe besteed je de punten

Wil je je gespaarde punten lekker opmaken? Dat kan en dat doe je op de volgende manier. Wil je de punten online besteden dan moet je een account hebben of aanmaken op de Bijenkorf website. Heb je dit gedaan, of heb je dit account al, koppel dan je creditcard aan je Bijenkorf account (dit zijn dus 2 verschillende dingen). Heb je dit gedaan, dan kun je online gaan winkelen en bij de laatste stap aangeven dat je met je punten wil betalen. Kind kan de was doen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon in één van de Bijenkorf warenhuizen je punten verzilveren. Simpel je kaart overhandigen bij de kassa zal volstaan om met je gespaarde punten te betalen. Ze kunnen bij de kassa ook zeggen hoeveel punten er op je kaart staat.

De punten kun je niet besteden aan boeken, cadeaukaarten en Louis Vuitton. Ook reparaties en services vallen helaas buiten de puntenboot. Nog een punt van aandacht, de punten blijven 3 jaar geldig, dus voor die tijd uitgeven.

Extra gratis verzekeringen

De kaart biedt een aantal verzekeringen die reeds in de jaarprijs zijn verwerkt. Je hebt recht op het volgende:
✓ Aflevergarantie
✓ Aankoopverzekering
✓ Reisongevallenverzekering
✓ Hulpverleningsverzekering
✓ Bagagevertragingsverzekering
✓ Vluchtvertragingsverzekering

De kaart aanvragen

Aanvragen doe je online op de website van de Bijenkorf en je moet de volgende gegevens bij de hand houden (daar gaan ze namelijk om vragen). Om te beginnen moet je minimaal 18 jaar oud zijn, daarnaast het volgende:
Een identiteitsbewijs
✓ Je bankpas
✓ Inkomensgegevens
✓ Gegevens over je maandelijkse lasten
Met een BKR notering in negatieve zin ben je niet welkom. Dit geldt trouwens voor alle creditcards. Wil je toch een kaart gebruiken dan adviseer ik een Mastercard prepaid (ook kei handig).

Waar vraag ik deze creditcard aan?

Nou, das handig, dat weet ik toevallig. Je kunt de creditcard van de Bijenkorf direct online aanvragen. Succes er mee. Heb je ervaringen met deze kaart. Laat dan vooral hier onder een reactie achter, dan kunnen we er allemaal nog wat van opsteken.

Ik ben zelf ook gek op de Bijenkorf

Afgezien van het feit dat ik de kaart niet heb vind ik het altijd een feest om te winkelen bij de Bijenkorf. Veel Nederlandser kun je het niet krijgen. Ik kom altijd bij de Bijenkorf in Rotterdam en als ik daar naar binnen stap krijg ik altijd een fijn gevoel en ook zin om iets (kleins) te kopen. Wat dacht je van de afdeling waar ze taartjes en zo verkopen. Alleen bij de gedachte al loopt het water me in de mond. Ook de medewerkers vind ik altijd goed en zijn altijd bereid om je te helpen. Ik vind de service dan ook van een bijzonder hoog niveau. Heerlijk kopje koffie drinken, of een broodje eten in het restaurant, heerlijk.

Prachtige commercial om af te sluiten

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Miek schreef:

  Hallo,
  Allemaal heel leuk en aardig maar ik vroeg hoe je de secure code kunt krijgen….ik heb een creditCard Silver en heb onlangs een nieuwe van jullie gekregen I.v.m. Fraude.
  Mijn vorige Silver CreditCard had ik inderdaad een secure code wat goed werkte maar nu bij de nieuwe kaart niet.
  Heb van alles geprobeerd maar lukt niet.
  Aub helpt u mij daar mee.
  Alvast hartelijke dank!
  Mvg. Miek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!