Contactloos betalen met de prepaid creditcard

Contactloos betalen met de prepaid creditcard

Contactloos betalen met de prepaid creditcard

Het contactloos betalen met de prepaid creditcard was in het begin nog wat onwennig en voor sommige mensen zelfs een beetje eng omdat ze dachten dat er gemakkelijk mee gefraudeerd kon worden. Nu dit contactloos betalen steeds meer ingeburgerd raakt zijn de meeste consumenten er wel positief over. Bij het gebruik in het buitenland ontstaat er nog wel eens verwarring of er nu wel of geen pincode moet worden ingevoerd. Daar zie je goed aan dat er toch nog steeds verschillende standaarden worden gebruikt. Maar al met al is het contactloos betalen met een prepaid creditcard een geweldige sprong voorwaarts om het betalen aan de kassa zo snel mogelijk af te kunnen handelen.

Bekijk de aanbiedingen

Hoe weet ik of mijn pas geschikt is voor contactloos betalen

Heb je een prepaid creditcard van Mastercard via deze website aangeschaft? Dan is deze geschikt om contactloos mee te betalen. Heb je een andere pas of weet je het niet meer, dan kun je op je pas kijken of het contactloos logo op je pas staat. Hoe dit logo er uit ziet, dat zie je in onderstaand plaatje.

Contactloos betalen logo

Contactloos betalen logo

De meeste passen, zowel van banken als van creditcards en prepaid creditcards zijn al aangepast voor het contactloos betalen. Heb je een hele oude pas dan kun je deze omruilen bij de verstrekker van de pas.

Is er een limiet?

Ja, je kunt bedragen tot € 25.- betalen zonder dat je je pincode hoeft op te geven. Echter bereik je op 1 dag de € 50,- met contactloos betalen zonder pin, dan zul je daarna toch je pincode in moeten gaan geven. Maar zelfs met het ingeven van een pincode gaat het betalen nog steeds sneller, omdat je de kaart niet in de gleuf hoeft te steken. Ook is dit gedaan uit veiligheidsoverwegingen, stel dat je je pas verliest of dat deze wordt gestolen dan is het een geruststellende gedachte dat er nooit meer dan € 50,- van je rekening kan worden gehaald.

Hoe zie ik of ik contactloos kan betalen

De meerderheid van de winkels is reeds op dit systeem aangesloten. Natuurlijk kun je bij het afrekenen vragen of dit mogelijk is. Je kunt het ook zien aan het logo dat op de betaalautomaat staat. Echter is dit logo niet altijd even gemakkelijk te vinden vanwege allerhande stickers op de automaat. Sta je in het buitenland en weet je niet hoe je het moet vragen? Beweeg dan je pas zenuwachtig langs de betaalautomaat, dan weet de Truus achter de kassa wel wat je bedoelt. Trouwens het logo dat je op een betaalautomaat kunt aantreffen zie je hieronder.

Automaat geschikt voor contactloos betalen

Automaat geschikt voor contactloos betalen

Maar ik wil dat helemaal niet

Geen paniek als je niet zit te wachten op al die nieuwerwetse fratsen. Je kunt bij diegene die de kaart verstrekt aangeven dat je geen gebruik wil maken van contactloos betalen, op je verzoek zul je er dan eentje krijgen zonder dat malle logo.

Mijn ervaring

Ik gebruik contactloos betalen al sinds de introductie. Ik stond een keer bij de kassa en stond weer onhandig te doen met mijn Mastercard pas, om hem op de juiste manier in de gleuf te krijgen toen ik er door degene achter de kassa op werd gewezen dat het ook contactloos kon. Zo gebeurde het ongeveer, ze trok de pas uit mijn fikken en hield hem tegen de automaat aan, zonder iets te zeggen gaf ze mijn pas terug en ik bleek betaald te hebben. Sinds deze prachtige ervaring gebruik ik deze mogelijkheid wel dagelijks. Ik zou zeggen, succes er mee.

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!