Prepaid creditcard auto huren

Prepaid creditcard auto huren

Prepaid creditcard auto huren

Het blijft één van de lastigste onderwerpen wat betreft met een prepaid creditcard auto huren. Met je zojuist aangeschafte kaart kun je over de hele wereld pinnen, betalen, contant geld uit de muur trekken en hotelkamers boeken, maar het huren van een auto heeft toch meestal wat meer voeten in de aarde. Ik zal proberen uit te leggen hoe je toch met een prepaid creditcard succesvol een auto kunt huren. Het lastige aan het hele verhaal is dat het niet alleen per land sterk verschilt, maar ook nog per maatschappij. Het komt zelfs voor dat je je online reservering niet eens kunt betalen met je kaart, maar ja, wat doe je dan als je verder geen andere kaarten hebt, een Nederlandse pinpas biedt dan ook geen uitkomst. Hoe weten verhuurbedrijven dat je met een kaart anders dan een creditcard wil betalen, ze zien er immers allemaal hetzelfde uit op het eerste gezicht. Dit lijkt inderdaad zo, maar schijn bedriegt wat dit betreft en heeft te maken met de nummers die op de kaart staan.
Update: Lees onderaan dit artikel hoe je een auto kunt huren zónder creditcard!

Bekijk de aanbiedingen

Prepaid creditcard auto huren

Eigenlijk hanteren de grote autoverhuurbedrijven allemaal dezelfde voorwaarden. Hier staat in dat je met een creditcard moet betalen én dat er voldoende financiele ruimte op de kaart is om de autohuur te betalen en om de borg te kunnen voldoen. Echter wordt per land verschillend gehandeld wanneer je online een auto gaat huren. Ik heb het zelf meegemaakt dat ik met mijn Netcard kon reserveren, maar de borg er niet mee kon betalen, dat kon dan weer wel met mijn gewone pinpas. En zo heb ik het ook andersom meegemaakt, ik kon reserveren met mijn pinpas, maar moest de borg betalen met een andere kaart (prepaid) die wel werd geaccepteerd. Met andere woorden, het is nogal onoverzichtelijk in welk land je met welke kaart kunt afrekenen.

De verplichte borg

Een borg is een betaling die vereist is voor het huren van een auto. De hoogte van deze borg is afhankelijk van het eigen risico en ligt meestal rond de 1.000 euro. Koop je dit eigen risico niet af, dan zit je dus vast aan een hoge borg die kan oplopen tot het bedrag van het eigen risico. Meestal ligt dit bedrag wel lager, zo rond de 700 euro. Ik zelf koop het eigen risico altijd af omdat je bij schade altijd dit eigen risico moet ophoesten, dus ook als je op ergens geparkeerd staat en een anonieme bestuurder tegen je huurauto aanrijdt. Ander voorbeeld: Je rijdt op je gemakje en plotseling krijg je helemaal buiten je schuld een klapband, gevolg eigen risico betalen. Daarom is het beter om dit eigen risico zoveel mogelijk naar beneden te krijgen, het liefst op 0 euro. Een ander voordeel van het volledig afkopen van het eigen risico is dat er bij afhalen niet gecontroleerd hoeft te worden of er schade aan de auto is, met een eigen risico ben je verantwoordelijk voor elk krasje, ook als dit bij het afhalen van de auto niet opgemerkt is en de schade er dus al was.

Non declining prepaid creditcard

Een non declining prepaid creditcard gedraagt zich als een gewone creditcard en met zulks een kaart heb je nooit ergens problemen. Het probleem is dat deze kaart nog niet verkrijgbaar is in Nederland, maar waarschijnlijk binnenkort wel beschikbaar wordt. Met deze kaart heb je ook nooit problemen met tolwegen en ook het huren van een hotelkamer wordt probleemloos. Het enige wat je wel in de gaten moet houden is dat betaalde borg ook weer wordt vrijgegeven/teruggestort op je rekening. Zolang deze nog niet beschikbaar is in Nederland zal ik hier nu niet verder op in gaan.

Auto huren zonder creditcard

Natuurlijk begin je eerst een zoektocht op internet waar je het beste uit bent voor het huren van een auto. Heb je eenmaal je keus gemaakt, bel dan even naar het verhuurbedrijf voordat je gaat reserveren, er wordt wereldwijd Engels gesproken bij grote verhuurders. Leg je verhaal uit en vertel dat je alleen een debitcard hebt om te reserveren (een pinpas kent niemand buiten Nederland). Leg ook uit dat je bereid bent om het eigen risico af te kopen naar 0 euro, dit heeft voor het verhuurbedrijf het voordeel dat ze verder geen risico meer lopen. Meestal kom je wel tot een vergelijk en in sommige gevallen kun je dan zelfs telefonisch reserveren. Vergeet niet de naam van de medewerker te vragen en op te schrijven, zodat je daar later naar kunt refereren als er zich een probleem voor doet.

Update: Ook heb ik een artikel geschreven hoe je een auto kunt huren zonder creditcard. Bij onze autoverhuurvriendjes van Sunnycars.

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Peter schreef:

    Lekkere chick op die foto

  2. Sebas schreef:

    Goed zeg. Ik was ook voornemens om een paar vrienden te helpen te verhuizen: we zouden een verhuiswagen huren; maar hiervoor wilden we weten wat de betaalmogelijkheden waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!