Mijn Monese prepaid creditcard is binnen

prepaid creditcard van monese

Mijn Monese prepaid creditcard is binnen

Na het openen van mijn bankrekening bij Monese was deze eigenlijk wat in de vergetelheid geraakt. Morgen zal ik er wat geld op storten en morgen werd overmorgen, volgende week, vandaag niet, morgen niet, nooit niet. Je kent dat wel. Maar uiteindelijk kreeg ik een mailtje van Monese met de herinnering van het bestaan van de rekening. O ja, dat is waar ook, was mijn reactie. Toen toch maar besloten om er wat geld op te zetten, al was het alleen maar om eens uit te vogelen hoe de rekening precies werkt en zo. Na het storten heb ik ook de prepaid creditcard aangevraagd. Deze kost € 4,95, maarrrrrrrr, als je bij het aanvragen code MARCE690 gebruikt en je stort wat op je rekening, dan krijg je € 5 op je kaart gestort als cadeautje. Dus eigenlijk heb je de prepaid creditcard (debitcard) voor noppes en als echte Nederlander ben ik natuurlijk gek op kortingen en vooral gratis.

Bekijk de aanbiedingen

Het aanvragen van de kaart

Alles wat je moet en wil doen bij Monese doe je onwijs gemakkelijk via de mobiele app. Als je er op gaat kijken snap je het direct en het is kinderlijk eenvoudig. Het aanvragen kan ik niet meer laten zien, want die mogelijkheid is verdwenen van mijn app, omdat ik de kaart namelijk al in huis heb. Aangevraagd op maandag en woensdag al in de bus met een begeleidende brief die uitlegt hoe je je kaart moet activeren. In de brief staat een 4-cijferige code die je op de app op je mobiele telefoon moet invoeren. Hieronder een afbeelding hoe deze tekst er uit ziet.

Met de 4-cijferige code activeer je je kaart

Contactloos betalen

Makkelijk om te doen toch? En het werkt allemaal prima en snel. Om nog even terug te komen op de prepaid creditcard die ik had aangevraagd en in de bus gekregen. Ik vind de kaart er echt vet uitzien, hij is mooi wit, met een gouden chip, het Mastercard logo, het contactloos betalen logo en natuurlijk je kaartnummer en je naam. Let op dat je kaartnummer anders is dan je bankrekeningnummer, dit zijn 2 verschillende nummers. Consumenten in het buitenland weten niet beter, maar volgens mij is dit in Nederland anders geregeld met de kaarten. Kijk op onderstaande afbeelding hoe ik de Monese kaart ontving.

monese kaart met brief

De Monese prepaid creditcard met begeleidende brief

Matte kaart

Zoals je ziet heb ik het kaartnummer (dus niet het bankrekening nummer) even doorgehaald, anders gaan er grappenmakers online bestellingen doen met mijn kaart (lol). Zie je nu zelf wat een mooie kaart het is? Hij voelt trouwens ook anders aan dan mijn andere kaarten. Mijn andere kaarten zoals creditcards en nog meer kaartentroep zijn allemaal glimmend en glad. De kaart van Monese is een beetje mat en voelt ook zo aan, ik vind het wel mooi. Hier onder nog een foto van de nieuwe kaart dichtbij.

kaart van dichtbij

Werking mobiele app

Wat misschien ook wel een leuk idee is om de werking van de mobiele app uit te leggen en te laten zien aan de hand van plaatjes. Als ik iets niet snap en ik ga zoeken op Google dan vind ik het ook altijd wel fijn om plaatjes te zien te krijgen, dan snap ik het een stuk sneller. Het eerste wat je doet is de app openen op je mobiele telefoon, dat ziet er uit als volgt.

startscherm monese app

Startscherm Monsese app

Toegangscode

Bij het openen van je bankrekening bij Monese heb je deze code per email ontvangen en bestaat uit 5 cijfers. Toets deze 5 cijfers in en je zult zien dat de app opent (bij de juiste code). Let op, je mag het maar 3 keer verkeerd doen, daarna blokkeert de app en moet je contact opnemen met de klantenservice. Maar goed, na het intoetsen van de code krijg je direct te zien wat je saldo is en wat voor een transacties er hebben plaatsgevonden. Ik had dus € 20 op mijn rekening staan (ja ik het weet het, weinig :)) en de bestelling van de prepaid creditcard van € 4,95 is daar van afgegaan.

overzicht saldo

Overzicht van het saldo en transacties

Transacties

Dit overzicht is vrij duidelijk zou ik zeggen. Je kunt individuele transacties aanklikken en deze zullen dan gedetailleerd worden weergegeven. Datum van af- of bijschrijving enzovoort. Kijk je nu helemaal onderaan dan zie je daar verschillende icoontjes staan. Van links naar rechts staat daar: Home (daar ben je nu), card, pay, earn en account.Het home icoontje zal wel voor iedereen duidelijk zijn, waar je ook bent in de app, met het aanklikken van het home icoontje ga je direct weer terug naar de begin pagina. De volgende is ´card´.

kaart informatie

Informatie over je prepaid creditcard

Pincode bekijken

Heb je nog geen prepaid creditcard aangevraagd, dan zal dit scherm er anders uitzien. Je kunt dan op deze pagina je kaart aanvragen en tijdens de aanvraag moet je je adres bevestigen. Bekijk dit goed, anders gaat de kaart naar een verkeerd adres. Wat ik ook erg handig vind is dat je de pincode van de kaart kunt opvragen in de app. Voor mensen die hun pincode nog eens vergeten een bijzonder handige optie. Wil je de pincode bekijken? Pak dan je kaart erbij en geef de 3-cijferige code op die op de achterkant van de kaart staat, het zogeheten cvc nummer. Raak je je telefoon kwijt, dan kan zonder de kaart niemand je pincode achterhalen. Slim hè? Volgende icoontje, Pay (betalen).

betalen

Geld overmaken

Je maakt eerst je keuze betalen aan een persoon, of aan een bedrijf. Vervolgens vul je de naam in en je klikt op next. Hierna geef je aan welke valuta er overgemaakt moet worden en vervolgens geef je het IBAN nummer op. Voor betalingen buiten de EU moet je ook een BIC/SWIFT nummer opgeven. Als laatste voer je in hoeveel er overgemaakt moet worden en klaar is Kees. Het laatste icoontje is account. Earn sla ik over, daar ga je zelf maar naar kijken.

rekening informatie

Alle informatie over je rekening

IBAN en BIC/SWIFT nummers

Hier vind je alle informatie over je rekening. Je rekeningnummer (IBAN), de BIC/Swift code. Alles wat je nodig hebt om anderen informatie te geven om bijvoorbeeld je salaris te storten, of aan vrienden die je nog geld schuldig zijn.

De groeten

Ik ben nu ongeveer 2 uur bezig geweest met dit onderwerp en nu heb ik er ook helemaal geen zin meer in. Ik hoop dat je wat aan de informatie hebt en heb je zelf ervaringen met Monese of met andere prepaid creditcard boeren, positie of negatief (Hoi Viabuy), laat het helemaal onderaan deze pagina in de comments weten. Dan hebben anderen er wellicht ook nog iets aan. Tot een volgende keer en wanneer je Monese gaat aanvragen, vergeet dan niet code MARCE690 te gebruiken, dan krijg je namelijk € 5 cadeau. (ik krijg ook wat :)).

Monese aanvragen hierrrrrr.

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Leuke blog 🙂 Mooi land Turkije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!