Auto huren zonder creditcard (Update 2019)

Auto huren zonder creditcard

Auto huren zonder creditcard

Ondanks dat ik nog niet zo lang geleden heb geschreven over het huren van een auto met een prepaid creditcard, blijken er toch nog steeds veel vragen over dit onderwerp te zijn. Daarom zal ik hier laten zien hoe je een auto kunt huren zonder creditcard in bepaalde landen. Voor alle overige landen geldt nog steeds dat er veel mogelijk is, ook huren zonder creditcard als je even contact opneemt bij het bedrijf waar je wil gaan reserveren. Besluit je om te bellen stel dan voor dat je het eigen risico volledig wil afkopen zodat de verhuurder daar geen risico mee loopt. Soms kun je contant betalen en soms alleen met een debit card die dan wel weer prepaid mag zijn. Het blijft over het algemeen toch wel een lastig verhaal, maar met een beetje inzet van jou kant kun je er wel uitkomen.

Bekijk de aanbiedingen

Belangrijke update: Nu wereldwijd een auto huren zonder creditcard. Lees onderaan dit artikel!

Welke landen/steden zonder creditcard

Er is een online autoverhuurder die de mogelijkheid biedt om in een beperkt aantal landen zonder creditcard een auto te huren. Deze landen cq. plaatsen zijn:
Spanje
Gibraltar
La linea de la Conception
Malaga luchthaven
Mallorca
Menorca
Ibiza
Gran Canaria
Fuerteventura
Tenerife
Lanzarote
Griekenland
Kreta
Kos
Rhodos
Corfu
Vasteland
Portugal
Madeira
Faro luchthaven
Lissabon luchthaven
Porto luchthaven
Curaçao
Curaçao-Hato luchtaven
Willemstad
Verder in geheel Kroatië en opgemerkt moet worden dat bijna geheel Griekenland deze mogelijkheid bestaat.

Hoe werkt het

hoe werkt hetVoor het huren zonder creditcard in bovengenoemde plaatsen en/of landen moet je een voucher bestellen. Dit lijkt ingewikkeld, maar is het niet. Je geeft tijdens het bestelproces aan dat je gebruik wil maken van de optie ´geen waarborg´. Als je deze optie kiest dan zul je een overzicht krijgen welk huurauto´s in aanmerking komen voor deze regeling. Me dunkt dat de bijzonder dure auto´s zullen worden uitgesloten. Wanneer je je reservering hebt afgerond zul je per e-mail een linkje toegestuurd krijgen waarmee je je dient te registreren. Daarna krijg je je voucher toegestuurd en dien je deze te overhandigen bij het afhalen van je huurauto. Je hoeft dan geen enkele borg te betalen.

Waar vind ik dat

Je vult op de website de stad in waar je een auto wilt huren en de datum waarop je de auto wil afhalen en weer inleveren. Je vindt de optie ´geen waarborg´ aan de linkerkant van het scherm (menu), onder ´servicepakket´. Ik zit nu te kijken bij Luchthaven Palma de Mallorca en zie dat er keuze is uit 58 auto´s die je zonder creditcard kunt boeken.

Voorwaarden

voorwaardenVoorwaarden is dat je minimaal 5 dagen voor aanvang huur je reservering doet. Dus niet wachten tot de laatste dag, want dan komt het niet meer op tijd in orde. Afrekenen van je reservering kan uitsluitend met iDEAL. Het mooie van het systeem is dat je dezelfde prijs betaalt als wanneer je met een creditcard zou reserveren. Er zijn dus geen extra kosten aan verbonden.

Niet gevonden

Ik zat ook te kijken naar plaatsen die wel in bovenstaand lijstje staan, maar waar ik deze optie niet kon vinden. Hoe dat kan dat weet ik niet, maar als je dit overkomt bel het verhuurbedrijf dan even in Nederland (023-5699696) en vraag waarom je de optie niet te zien krijgt. Ze kunnen je vast verder helpen.

Plaatsen en landen niet vermeld

Is de plaats waar jij naar toe gaat niet vermeld is bovenstaand overzicht? Zoek eerst op internet wat voor jou de beste aanbieding is en neem vervolgens telefonisch contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf. Meestal wordt er wel een oplossing gevonden.

Met welke kaart de meeste kans op betalen

Nederland heeft een vreemd systeem wat bankkaarten betreft. Waar je in de rest van de wereld al snel spreekt over een debetkaart is dat in Nederland anders geregeld. Daarom is het ook zo lastig om er in het buitenland mee te betalen. Vooral het ontbreken van reliëf op de kaart zal ongetwijfeld voor problemen zorgen behalve dan voor geld uit de muur trekken. Met een prepaid creditcard van Mastercard (bindende bestel tip) heb je wel een zogeheten reliëf kaart in je bezit en zal het veel eenvoudiger zijn om in winkels, restaurants, enz. af te rekenen. Voor je vakantie in het buitenland is een prepaid creditcard zeker een aanrader. Ditzelfde geldt trouwens ook voor het boeken van een hotelkamer.

Waar te boeken

Voor het huren van een auto zonder creditcard surf je gemakkelijk en snel naar Sunnycars. Er is een speciale pagina die je uitlegt hoe het precies werkt. Sunnycars is sowieso wel een toffe autoverhuurboer, want lekker goedkoop.

Nieuw: Wereldwijd auto huren zonder creditcard

Ja lieve kijkbuiskinderen, ik ben weer druk bezig geweest. Ik wilde zelf namelijk een auto huren op luchthaven Schiphol en kwam bij het speuren naar goedkope aanbiedingen uit bij een wereldwijd opererend autoverhuurbedrijf die nu ook debetkaarten accepteert. Voorwaarde is dat het géén prepaid kaart is, maar bijvoorbeeld wél een Monese kaart (toppie) goed rekent.

Zorg wel voor voldoende saldo

Je kunt dus met de Monese kaart simpel wereldwijd een auto huren zonder dat je verder nog een creditcard nodig hebt. Je moet wel zorgen voor voldoende saldo op je kaart om de borg te kunnen voldoen. Wil je liever niet zoveel borg betalen, dan kun je dit afkopen. Dit is niet goedkoop, ik betaal op Schiphol ruim 16 euro per dag, maar de enige borg die je dan nog moet betalen is een volle tank benzine. Je kunt terecht bij deze autoverhuurboer en dan moet je kijken naar de aanbiedingen van Thrifty (onderdeel van Hertz). Veel succes en laat in de reacties weten of het gelukt is.

zonder creditcard thrifty

Bekijk de aanbiedingen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tot 1500 lenen zonder BKR toetsing? Klik hier!